« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-11-29 21:28:23
Temat: KAPUSTA... zakiszona, już dzisiaj jadłem ziemniaki odsmażane na boczku wędzonym z
cebulą i kiełbasę a do tego surówka z świeżej zakiszonej kapusty z cebulą,
papryką i pieprzem z cukrem (odrobinka) i olejem.
Pychotka. Popijałem młodym i prawie sklarowanym winem z aronii i winogron.
To jest życie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-11-29 21:33:50
Temat: Re: KAPUSTAPanslavista pisze:
> ... zakiszona, już dzisiaj jadłem ziemniaki odsmażane na boczku wędzonym z
> cebulą i kiełbasę a do tego surówka z świeżej zakiszonej kapusty z cebulą,
> papryką i pieprzem z cukrem (odrobinka) i olejem.
> Pychotka. Popijałem młodym i prawie sklarowanym winem z aronii i winogron.
>
> To jest życie!
PARHŁO !!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-11-30 11:13:25
Temat: Re: KAPUSTA
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ggsc93$s5$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> ... zakiszona, już dzisiaj jadłem ziemniaki odsmażane na boczku wędzonym z
> cebulą i kiełbasę a do tego surówka z świeżej zakiszonej kapusty z cebulą,
> papryką i pieprzem z cukrem (odrobinka) i olejem.
> Pychotka. Popijałem młodym i prawie sklarowanym winem z aronii i winogron.
>
> To jest życie!
Sraczke masz jak w banku !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-11-30 11:26:59
Temat: Re: KAPUSTA
"jim-bim-ber" <s...@d...to> wrote in message
news:ggtsjq$h54$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ggsc93$s5$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > ... zakiszona, już dzisiaj jadłem ziemniaki odsmażane na boczku wędzonym
z
> > cebulą i kiełbasę a do tego surówka z świeżej zakiszonej kapusty z
cebulą,
> > papryką i pieprzem z cukrem (odrobinka) i olejem.
> > Pychotka. Popijałem młodym i prawie sklarowanym winem z aronii i
winogron.
> >
> > To jest życie!
>
> Sraczke masz jak w banku !
Po mojej pracy nie ma sraczek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-11-30 11:39:30
Temat: Re: KAPUSTAOn 29 Lis, 22:28, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> ... zakiszona, już dzisiaj jadłem ziemniaki odsmażane na boczku wędzonym z
> cebulą i kiełbasę a do tego surówka z świeżej zakiszonej kapusty z cebulą,
> papryką i pieprzem z cukrem (odrobinka) i olejem.
> Pychotka. Popijałem młodym i prawie sklarowanym winem z aronii i winogron.
>
> To jest życie!
Moja kapustka już w słoikach sobie w piwnicy "dochodzi" - w dużych 3-
litrowych (na bigos) i w takich po 1/2 litra - na suróweczki. Na
święta będzie pierwsza konsumpcja w postaci bigosu.
A w kamionce - szyneczek sztuk dziesięć sie pekluje. Jutro zapekluję
schab i boczek, bo to trzeba krócej.
Mąż właśnie wedzarnię robi; lepiej mieć swoją, bo u sąsiada też miło,
ale niewygodnie - przez ogrodzenie trzeba przeskakiwać :-)
19 grudnia robienie kiełbas. Ach, będzie się działo! 12 osób na
Wigilii i na Święta - ma kto zjeść to wszystko :-D
ZERO kupnej wędliny. Tylko własne wędzonki i pieczyste.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-12-01 02:33:42
Temat: Re: KAPUSTA
<i...@g...pl> wrote in message
news:75f5c2a6-50ed-4cb3-b293-4bd3bb8e20a3@f20g2000yq
g.googlegroups.com...
> ZERO kupnej wędliny. Tylko własne wędzonki i pieczyste.
Ty to sie tylko ze slonina mozesz kojarzyc opasie.
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-12-01 04:52:11
Temat: Re: KAPUSTA
"Bluzgacz" <p...@w...org> wrote in message
news:ggvif3$f11$1@news.albasani.net...
>
> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
> news:ggsc93$s5$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> > ... zakiszona, już dzisiaj jadłem ziemniaki odsmażane na boczku wędzonym
z
> > cebulą i kiełbasę a do tego surówka z świeżej zakiszonej kapusty z
cebulą,
> > papryką i pieprzem z cukrem (odrobinka) i olejem.
> > Pychotka. Popijałem młodym i prawie sklarowanym winem z aronii i
winogron.
> >
> > To jest życie!
>
> Wschodnia swolocz zawsze bedzie zywila sie glownie kapucha i plebejskimi
> dodatkami, ktore stanowia jedyny skladnik ich posilku. Rozumiem czasem
> bigos, no ale kurwa takie prostactwo...
> Kapuche w takich ilosciach.w swoim jadlospisie i wyrabiana na taka skale
jak
> ty idioto i ta cipa ikselka mieli zawsze chlopi, ktorzy byli takimi
> nieudacznymi pizdami, ze nie potrafili zadbac o siebie i swoje rodziny,
aby
> dac im cos normalnego do jedzenia, np mieso, ktore te niedojdy musialy
> oddawac osobom lepiej przystosowanym do zycia.
> I zamiast raz na jakis czas jako odmiana, wpierdolic kapuche jak normalni
> ludzie z miasta, to wy wpierdalacie to codziennie, kisicie na skale
> przemyslowa. Na sniadanie chleb z kapusty, kapusniak ze smietna do
popicia,
> jajko z kapusta i twarozek z kapusta, albo platki kapusciane z mlekiem. Na
> obiad kapusniak, kapusta z ziemniakami i kotlety kapusciane. Na deser sok
z
> kapusty.
> A na kolacje kapusta z grochem i z kapusta.
> Wasze lepianki nie dosyc ze sie rozpieralaly i beda rozpierdalac to
jeszcze
> cuchna kapusta.
> No i jeszcze zostala jedna rzecz takim jak wy: powrot do korzeni, czyli
> zbieractwo. Jak juz sie nawpierdalasz tej kapuchy, az ci dupa wychodzi to
> idziesz na grzyby i pozniej szczasz na grupe swoimi kolejnymi opowiastkami
z
> cyklu: "co dzis wjebalem na sniadanie/obiad/kolacje". Jak to co? Zawsze to
> samo kmiocie. A ta alpaga domowej roboty, nie dodawaj sobie animuszu, bo
jak
> ktos jest plebsem, to nawet jak bedzie pil Dom Perignon, zawsze nim
> pozostanie, a co dopiero jak takie aroniowo-chujowe szczyny...
> Wypierdalaj plebsie z ta wiesniara.
>
> Aha, zrozum wreszcie, ze to jest usenet, a nie twoj blog podstarzaly
ramolu
> i prosciuchu, wiec dowiedz sie do czego on sluzy i w koncu pisz zgodnie z
> zasadami synu idioty.
SubZero - jesteś dnem. Naczytałoś w dodatkach do GWna co trzeba kupować bo
parchom magazyny i smarkety zawala, na dodatek i tak ściągane
przeterminowane i zdaje ci się, parchlany kmiocie, ze jesteś kwintesencją
mody i wyrafinowanego smaku, zużyty wieszaku na ciuchy robocze od Armaniego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |