Data: 2009-06-08 12:09:29
Temat: Re: Kapucha młoda po ikselsku :-D
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 8 Jun 2009 14:08:30 +0200, Ikselka napisał(a):
> Pokroić, zalać wodą w garnku do wys. 1/3 warstwy kapusty, posolić, włożyć
> cebulę posiekaną, liść laurowy albo dwa, ziele ang. 2-3, nieco pieprzu.
> Przykryć, zagotować, a kiedy osiądzie - zamieszać, przykryć i udusić do
> miękkości.
> Na patelni usmażyć słoninę(!!!), wsypać mąkę, usmażyć białą zasmażkę, wlać
> do kapusty i zamieszać, zagotować, wsypać posiekany koperek (koniecznie) -
> voila.
>
> P.S. Ma być gęste, bo to na jarzynkę ma być :-).
O, żesz, przepraszam, ma być na kuchnię. A tam, przyda się i Wam :-)
|