Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kapusta z koperkiem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kapusta z koperkiem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-07-02 19:15:55

Temat: Kapusta z koperkiem
Od: "Midnight Wind" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jakiś czas temu prosilam o przepisy na młodą kapustę. Dziś wypróbowuję drugi
przepis podany przez osobę na grupie.
No i mam dyl;emat. Mloda kapustka ma być ugotowana z marcheweczką i trochę
masła i soli, a do tego fura koperku.
Tylko czy ten koperek też ma się gorować, czy dodać do kapusty po
ugotowaniu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Hania
http://free.of.pl/p/polnocny_wiatr/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-07-02 20:18:27

Temat: Re: Kapusta z koperkiem
Od: "@nn" <jurek@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Midnight Wind" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:da6p57$mqt$1@opal.futuro.pl...
> Jakiś czas temu prosilam o przepisy na młodą kapustę. Dziś
> wypróbowuję drugi
> przepis podany przez osobę na grupie.
> No i mam dyl;emat. Mloda kapustka ma być ugotowana z marcheweczką i
> trochę
> masła i soli, a do tego fura koperku.
> Tylko czy ten koperek też ma się gorować, czy dodać do kapusty po
> ugotowaniu?

Ja nie gotuję z 'marcheweczką', natomiast gotuję z samym koperkiem i
dodaję go na samym końcu - koper, sól, pieprz, zamieszać wyłączyć :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-07-04 13:17:26

Temat: Re: Kapusta z koperkiem
Od: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

> masła i soli, a do tego fura koperku.
a nawet dwie fury! :-)))

> Tylko czy ten koperek też ma się gorować, czy dodać do kapusty po
> ugotowaniu?

robię to na raty :-)
do średniej wielkości główki kapusty uzywam dwa solidne peczki koperku
(byle nie z łodygami o srednicy 5 mm). Po wypłukaniu najpierw kroje/siekam
koperek od tej delikatniejszej strony i to do miseczki na później. Jak
dochodzę do mniej delikatnych części koperku to kroję troszkę drobniej
(korzonki oczywiście wyrzucam :-). Te mniej delikatne kawałki gotuje razem
z kapustą, zaś te delikatne (odłożone do miseczki) dodaję na minute przed
końcem gotowania. Najlepsze na drugi dzień...

--
serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-07-05 06:00:05

Temat: Re: Kapusta z koperkiem
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl> napisał w wiadomości
news:dabe3o$2ba$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> końcem gotowania. Najlepsze na drugi dzień...

Tylko czy to dotrwa do drugiego dnia?

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-07-05 15:01:55

Temat: Re: Kapusta z koperkiem
Od: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Tylko czy to dotrwa do drugiego dnia?

tylko wtedy kiedy gotuję wieczorem :-)))

--
serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

cukinia faszerowana
Kompot jabłkowy
Samosy
kuchnia molekularna
Sklep internetowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »