| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-07-02 19:15:55
Temat: Kapusta z koperkiemJakiś czas temu prosilam o przepisy na młodą kapustę. Dziś wypróbowuję drugi
przepis podany przez osobę na grupie.
No i mam dyl;emat. Mloda kapustka ma być ugotowana z marcheweczką i trochę
masła i soli, a do tego fura koperku.
Tylko czy ten koperek też ma się gorować, czy dodać do kapusty po
ugotowaniu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Hania
http://free.of.pl/p/polnocny_wiatr/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-07-02 20:18:27
Temat: Re: Kapusta z koperkiemUżytkownik "Midnight Wind" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:da6p57$mqt$1@opal.futuro.pl...
> Jakiś czas temu prosilam o przepisy na młodą kapustę. Dziś
> wypróbowuję drugi
> przepis podany przez osobę na grupie.
> No i mam dyl;emat. Mloda kapustka ma być ugotowana z marcheweczką i
> trochę
> masła i soli, a do tego fura koperku.
> Tylko czy ten koperek też ma się gorować, czy dodać do kapusty po
> ugotowaniu?
Ja nie gotuję z 'marcheweczką', natomiast gotuję z samym koperkiem i
dodaję go na samym końcu - koper, sól, pieprz, zamieszać wyłączyć :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-07-04 13:17:26
Temat: Re: Kapusta z koperkiem> masła i soli, a do tego fura koperku.
a nawet dwie fury! :-)))
> Tylko czy ten koperek też ma się gorować, czy dodać do kapusty po
> ugotowaniu?
robię to na raty :-)
do średniej wielkości główki kapusty uzywam dwa solidne peczki koperku
(byle nie z łodygami o srednicy 5 mm). Po wypłukaniu najpierw kroje/siekam
koperek od tej delikatniejszej strony i to do miseczki na później. Jak
dochodzę do mniej delikatnych części koperku to kroję troszkę drobniej
(korzonki oczywiście wyrzucam :-). Te mniej delikatne kawałki gotuje razem
z kapustą, zaś te delikatne (odłożone do miseczki) dodaję na minute przed
końcem gotowania. Najlepsze na drugi dzień...
--
serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-07-05 06:00:05
Temat: Re: Kapusta z koperkiem
Użytkownik "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl> napisał w wiadomości
news:dabe3o$2ba$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> końcem gotowania. Najlepsze na drugi dzień...
Tylko czy to dotrwa do drugiego dnia?
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-07-05 15:01:55
Temat: Re: Kapusta z koperkiem> Tylko czy to dotrwa do drugiego dnia?
tylko wtedy kiedy gotuję wieczorem :-)))
--
serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |