« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-03-31 10:28:33
Temat: Karczochy grilowane - z czym to się je?Przede wszystkim witam serdecznie grupę i trochę mi głupio, ale na dzień
dobry mam do Was wielką prośbę.
Otóż nabyłem karczochy grillowane w zalewie ziołowej, dokładnie coś
takiego:
http://www.index-food.com.pl/customers/product/1351
Chciałbym ewentualnie zrobić z nich jakąś sałatkę, ewentualnie ładnie podać
na świąteczny stół - czy macie sprawdzone pomysły, z czym takie karczochy
mogłyby się nieźle komponować?
Znalazłem w internecie składniki jakiejś sałatki: bazylia (jaka?), pomidory
(jakie? koktalowe czy zwykłe?), jajka, anchois, cytryna, parmezan, ale
brakuje mi szczegółów, poza tym te anchois mnie trochę niepokoją :)
Wyczytałem jeszcze, że można je po prostu maczać w ziołowym sosie. Czy
można ewentualnie podać je z mozarellą w plasterkach i z pomidorkami
koktajlowymi, polane zalewą i ew. posypane parmezanem?
Przepraszam za - zapewne - głupie pytania, ale, delikatnie powiedziawszy,
nie mam zbyt dużego doświadczenia w kuchni, a chciałbym podać te karczochy
w miarę smakowitym zestawie. Bardzo Was zatem proszę o jakiś sprawdzony
(acz prosty) smakołyk z dodatkiem karczochów grillowanych w zalewie.
Z góry dziękuję.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-03-31 10:46:06
Temat: Re: Karczochy grilowane - z czym to się je?
Le samedi 31 mars 2007 ŕ 12:28:33, dans <u2lrz8ubn9tm$.dlg@emes.tlen> vous écriviez :
> http://www.index-food.com.pl/customers/product/1351
> Chciałbym ewentualnie zrobić z nich jakąś sałatkę, ewentualnie ładnie podać
> na świąteczny stół - czy macie sprawdzone pomysły, z czym takie karczochy
> mogłyby się nieźle komponować?
>
> Znalazłem w internecie składniki jakiejś sałatki: bazylia (jaka?), pomidory
> (jakie? koktalowe czy zwykłe?), jajka, anchois, cytryna, parmezan, ale
> brakuje mi szczegółów, poza tym te anchois mnie trochę niepokoją :)
> Wyczytałem jeszcze, że można je po prostu maczać w ziołowym sosie. Czy
> można ewentualnie podać je z mozarellą w plasterkach i z pomidorkami
> koktajlowymi, polane zalewą i ew. posypane parmezanem?
To co proponujesz wydaje mi sie bardzo sensowne. Anchois tez bym nie
podawala, zatluklyby smak karczochow moim zdaniem. Moze mozarelle
zastapilabym jajkiem w plasterkach, dobrze z karczochami komponuje, no
i w koncu Wielkanoc. Aha, jezeli masz mozliwosc parmezanu w platkach,
to pewnie byloby lepiej niz z utartym.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-03-31 20:06:45
Temat: Re: Karczochy grilowane - z czym to się je?czy ty jestes siostra tej Ani co wypytuje o salatke z makaronu???
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:2618162814$20070331124606@ewcia.kloups...
>
> Le samedi 31 mars 2007 ŕ 12:28:33, dans <u2lrz8ubn9tm$.dlg@emes.tlen> vous
> écriviez :
>
>> http://www.index-food.com.pl/customers/product/1351
>> Chciałbym ewentualnie zrobić z nich jakąś sałatkę, ewentualnie ładnie
>> podać
>> na świąteczny stół - czy macie sprawdzone pomysły, z czym takie karczochy
>> mogłyby się nieźle komponować?
>>
>> Znalazłem w internecie składniki jakiejś sałatki: bazylia (jaka?),
>> pomidory
>> (jakie? koktalowe czy zwykłe?), jajka, anchois, cytryna, parmezan, ale
>> brakuje mi szczegółów, poza tym te anchois mnie trochę niepokoją :)
>> Wyczytałem jeszcze, że można je po prostu maczać w ziołowym sosie. Czy
>> można ewentualnie podać je z mozarellą w plasterkach i z pomidorkami
>> koktajlowymi, polane zalewą i ew. posypane parmezanem?
>
>
>
>
> To co proponujesz wydaje mi sie bardzo sensowne. Anchois tez bym nie
> podawala, zatluklyby smak karczochow moim zdaniem. Moze mozarelle
> zastapilabym jajkiem w plasterkach, dobrze z karczochami komponuje, no
> i w koncu Wielkanoc. Aha, jezeli masz mozliwosc parmezanu w platkach,
> to pewnie byloby lepiej niz z utartym.
>
>
> Ewcia
>
>
> --
> Niesz
> http://www.krolestwa.com
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |