Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individua
l.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Karczochy grilowane - z czym to się je?
Date: Sat, 31 Mar 2007 12:46:06 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 32
Message-ID: <2618162814$20070331124606@ewcia.kloups>
References: <u2lrz8ubn9tm$.dlg@emes.tlen>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net 4kMwirSUfiK32hCIHLYMDA4CUpUs0eo8EbdhoMUWI5Z+Zj2Znx
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <u2lrz8ubn9tm$.dlg@emes.tlen>
X-Comment-To: eMeS
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294285
Ukryj nagłówki
Le samedi 31 mars 2007 ŕ 12:28:33, dans <u2lrz8ubn9tm$.dlg@emes.tlen> vous écriviez :
> http://www.index-food.com.pl/customers/product/1351
> Chciałbym ewentualnie zrobić z nich jakąś sałatkę, ewentualnie ładnie podać
> na świąteczny stół - czy macie sprawdzone pomysły, z czym takie karczochy
> mogłyby się nieźle komponować?
>
> Znalazłem w internecie składniki jakiejś sałatki: bazylia (jaka?), pomidory
> (jakie? koktalowe czy zwykłe?), jajka, anchois, cytryna, parmezan, ale
> brakuje mi szczegółów, poza tym te anchois mnie trochę niepokoją :)
> Wyczytałem jeszcze, że można je po prostu maczać w ziołowym sosie. Czy
> można ewentualnie podać je z mozarellą w plasterkach i z pomidorkami
> koktajlowymi, polane zalewą i ew. posypane parmezanem?
To co proponujesz wydaje mi sie bardzo sensowne. Anchois tez bym nie
podawala, zatluklyby smak karczochow moim zdaniem. Moze mozarelle
zastapilabym jajkiem w plasterkach, dobrze z karczochami komponuje, no
i w koncu Wielkanoc. Aha, jezeli masz mozliwosc parmezanu w platkach,
to pewnie byloby lepiej niz z utartym.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|