Data: 2007-03-31 10:46:06
Temat: Re: Karczochy grilowane - z czym to się je?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 31 mars 2007 ŕ 12:28:33, dans <u2lrz8ubn9tm$.dlg@emes.tlen> vous écriviez :
> http://www.index-food.com.pl/customers/product/1351
> Chciałbym ewentualnie zrobić z nich jakąś sałatkę, ewentualnie ładnie podać
> na świąteczny stół - czy macie sprawdzone pomysły, z czym takie karczochy
> mogłyby się nieźle komponować?
>
> Znalazłem w internecie składniki jakiejś sałatki: bazylia (jaka?), pomidory
> (jakie? koktalowe czy zwykłe?), jajka, anchois, cytryna, parmezan, ale
> brakuje mi szczegółów, poza tym te anchois mnie trochę niepokoją :)
> Wyczytałem jeszcze, że można je po prostu maczać w ziołowym sosie. Czy
> można ewentualnie podać je z mozarellą w plasterkach i z pomidorkami
> koktajlowymi, polane zalewą i ew. posypane parmezanem?
To co proponujesz wydaje mi sie bardzo sensowne. Anchois tez bym nie
podawala, zatluklyby smak karczochow moim zdaniem. Moze mozarelle
zastapilabym jajkiem w plasterkach, dobrze z karczochami komponuje, no
i w koncu Wielkanoc. Aha, jezeli masz mozliwosc parmezanu w platkach,
to pewnie byloby lepiej niz z utartym.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|