Data: 2007-03-31 20:06:45
Temat: Re: Karczochy grilowane - z czym to się je?
Od: "beton" <r...@r...neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
czy ty jestes siostra tej Ani co wypytuje o salatke z makaronu???
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:2618162814$20070331124606@ewcia.kloups...
>
> Le samedi 31 mars 2007 ŕ 12:28:33, dans <u2lrz8ubn9tm$.dlg@emes.tlen> vous
> écriviez :
>
>> http://www.index-food.com.pl/customers/product/1351
>> Chciałbym ewentualnie zrobić z nich jakąś sałatkę, ewentualnie ładnie
>> podać
>> na świąteczny stół - czy macie sprawdzone pomysły, z czym takie karczochy
>> mogłyby się nieźle komponować?
>>
>> Znalazłem w internecie składniki jakiejś sałatki: bazylia (jaka?),
>> pomidory
>> (jakie? koktalowe czy zwykłe?), jajka, anchois, cytryna, parmezan, ale
>> brakuje mi szczegółów, poza tym te anchois mnie trochę niepokoją :)
>> Wyczytałem jeszcze, że można je po prostu maczać w ziołowym sosie. Czy
>> można ewentualnie podać je z mozarellą w plasterkach i z pomidorkami
>> koktajlowymi, polane zalewą i ew. posypane parmezanem?
>
>
>
>
> To co proponujesz wydaje mi sie bardzo sensowne. Anchois tez bym nie
> podawala, zatluklyby smak karczochow moim zdaniem. Moze mozarelle
> zastapilabym jajkiem w plasterkach, dobrze z karczochami komponuje, no
> i w koncu Wielkanoc. Aha, jezeli masz mozliwosc parmezanu w platkach,
> to pewnie byloby lepiej niz z utartym.
>
>
> Ewcia
>
>
> --
> Niesz
> http://www.krolestwa.com
>
|