Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: eMeS <N...@S...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Karczochy grilowane - z czym to się je?
Date: Sat, 31 Mar 2007 12:28:33 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 22
Message-ID: <u2lrz8ubn9tm$.dlg@emes.tlen>
NNTP-Posting-Host: chello084010016079.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1175336921 2023 84.10.16.79 (31 Mar 2007 10:28:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 31 Mar 2007 10:28:41 +0000 (UTC)
X-User: mirekszydlowski
X-Antivirus: avast! (VPS 000729-1, 2007-03-30), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294283
Ukryj nagłówki
Przede wszystkim witam serdecznie grupę i trochę mi głupio, ale na dzień
dobry mam do Was wielką prośbę.
Otóż nabyłem karczochy grillowane w zalewie ziołowej, dokładnie coś
takiego:
http://www.index-food.com.pl/customers/product/1351
Chciałbym ewentualnie zrobić z nich jakąś sałatkę, ewentualnie ładnie podać
na świąteczny stół - czy macie sprawdzone pomysły, z czym takie karczochy
mogłyby się nieźle komponować?
Znalazłem w internecie składniki jakiejś sałatki: bazylia (jaka?), pomidory
(jakie? koktalowe czy zwykłe?), jajka, anchois, cytryna, parmezan, ale
brakuje mi szczegółów, poza tym te anchois mnie trochę niepokoją :)
Wyczytałem jeszcze, że można je po prostu maczać w ziołowym sosie. Czy
można ewentualnie podać je z mozarellą w plasterkach i z pomidorkami
koktajlowymi, polane zalewą i ew. posypane parmezanem?
Przepraszam za - zapewne - głupie pytania, ale, delikatnie powiedziawszy,
nie mam zbyt dużego doświadczenia w kuchni, a chciałbym podać te karczochy
w miarę smakowitym zestawie. Bardzo Was zatem proszę o jakiś sprawdzony
(acz prosty) smakołyk z dodatkiem karczochów grillowanych w zalewie.
Z góry dziękuję.
|