« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-07 12:57:17
Temat: Koreczki anchoviesKtóre Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
--
acinwożdżd
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-07 13:07:19
Temat: Re: Koreczki anchoviesUżytkownik "OżdżdA" <o...@m...tppi> napisał w wiadomości
news:bgtibs$5q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia.
Zdecydowanie najlepsze z sardeli!
> Jak jemożna serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
W różnych sałatkach.
ogr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-07 13:25:16
Temat: Re: Koreczki anchovies
Użytkownik "Michał "ogr" Groniowski" <ogr.ogrowski@Usuń_towp.pl> napisał w
wiadomości
> > Jak jemożna serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
>
> W różnych sałatkach.
a KONKRETNIE?
I jeszcze bym chciała, aby były wyeksponowane, a nie pomieszane w tych
sałatkach "polskich", gdzie jest smietnik zalany majonezem.
--
acinwożdżd
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-07 13:53:13
Temat: Re: Koreczki anchoviesOn Thu, 7 Aug 2003 14:57:17 +0200, OżdżdA wrote:
> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
Spaghetti alla putanesca! Bez dwóch zdań (sos pomidorowy z pepperoncino,
kaparami, oliwkami i anchois). Do tego jak dla mnie to jedyny sos
pomidorowy, który traci po dodaniu parmezanu (za to natka pietruszki,
ach.....)
mucher
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-07 20:26:47
Temat: Re: Koreczki anchovies
Użytkownik "OżdżdA" <o...@m...tppi> napisał w wiadomości
news:bgtibs$5q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
Okazuje się, że polacy nie gustują w anchovies. Tłusta golona to jest TO!
Prawie zero porad!
--
acinwożdżd
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-07 21:23:20
Temat: Re: Koreczki anchovies
Użytkownik "ownica(dżudżu)" <o...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bgucnq$kig$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Okazuje się, że polacy nie gustują w anchovies.
Bardzo lubie, z kaparami, na kanapce. Mam pare przepisow, ale nie moge
wyprobowac, bo ciagle ktos (czyt. Ogr) podjada mi puszeczki, nim zabiore sie
za gotowanie. Poszukam w wolnym czasie, dzisiaj nie, dzisiaj jescze mam
mnostwo nauki i napisze Ci, jutro. Przepis na spaghetti podany przez
Grzegorza bardzo wg mnie ciekawy i na pewno wyprobuje.
Poziomka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-07 21:29:30
Temat: Re: Koreczki anchovies
Użytkownik "Poziomka" <p...@e...com> napisał w wiadomości
> Bardzo lubie, z kaparami, na kanapce. Mam pare przepisow, ale nie moge
> wyprobowac, bo ciagle ktos (czyt. Ogr) podjada mi puszeczki,
Ogr to pewnie pod to winko ciągnie!
>
> Przepis na spaghetti podany przez Grzegorza bardzo wg mnie ciekawy i na
pewno wyprobuje.
Np to jutro gotujemy i recenzujemy!
dżdżownica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-07 21:35:03
Temat: Re: Koreczki anchovies
Użytkownik OżdżdA <o...@m...tppi> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bgtibs$5q$...@a...news.tpi.pl...
> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
...wykonac tapenade wzmocniona anchovies....
...zrobic tarte z pomidorami, na kazdym po fileciku i posypac serem
mozarella np....
....podac z makaronem, pomidorem swiezym, bazylia w lisciach i posypana
serem....
AgataW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 11:21:53
Temat: Re: Koreczki anchoviesownica(dżudżu) <o...@w...pl> wrote:
> Użytkownik "OżdżdA" <o...@m...tppi> napisa" w wiadomości
> news:bgtibs$5q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> > można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
> Okazuje się, że polacy nie gustują w anchovies.
Od kiedy to?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-08 11:21:54
Temat: Re: Koreczki anchoviesOżdżdA <o...@m...tppi> wrote:
> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
Anchovies (w Polsce zawsze byla przyjeta w terminologii kulinarnej
raczej francuska forma "anchois") to gatunek ryb. Po polsku sardele.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |