Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Koreczki anchovies

Grupy

Szukaj w grupach

 

Koreczki anchovies

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-08-07 12:57:17

Temat: Koreczki anchovies
Od: "OżdżdA" <o...@m...tppi> szukaj wiadomości tego autora

Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?

--
acinwożdżd

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-08-07 13:07:19

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: Michał \"ogr\" Groniowski <ogr.ogrowski@Usuń_towp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "OżdżdA" <o...@m...tppi> napisał w wiadomości
news:bgtibs$5q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia.

Zdecydowanie najlepsze z sardeli!

> Jak jemożna serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?

W różnych sałatkach.

ogr

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 13:25:16

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: "OżdżdA" <o...@m...tppi> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Michał "ogr" Groniowski" <ogr.ogrowski@Usuń_towp.pl> napisał w
wiadomości
> > Jak jemożna serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
>
> W różnych sałatkach.
a KONKRETNIE?
I jeszcze bym chciała, aby były wyeksponowane, a nie pomieszane w tych
sałatkach "polskich", gdzie jest smietnik zalany majonezem.

--
acinwożdżd

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 13:53:13

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: Grzegorz Mucha <m...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 7 Aug 2003 14:57:17 +0200, OżdżdA wrote:

> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?

Spaghetti alla putanesca! Bez dwóch zdań (sos pomidorowy z pepperoncino,
kaparami, oliwkami i anchois). Do tego jak dla mnie to jedyny sos
pomidorowy, który traci po dodaniu parmezanu (za to natka pietruszki,
ach.....)

mucher

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 20:26:47

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: "ownica\(dżudżu\)" <o...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "OżdżdA" <o...@m...tppi> napisał w wiadomości
news:bgtibs$5q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
Okazuje się, że polacy nie gustują w anchovies. Tłusta golona to jest TO!
Prawie zero porad!

--
acinwożdżd

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 21:23:20

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: "Poziomka" <p...@e...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "ownica(dżudżu)" <o...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bgucnq$kig$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Okazuje się, że polacy nie gustują w anchovies.
Bardzo lubie, z kaparami, na kanapce. Mam pare przepisow, ale nie moge
wyprobowac, bo ciagle ktos (czyt. Ogr) podjada mi puszeczki, nim zabiore sie
za gotowanie. Poszukam w wolnym czasie, dzisiaj nie, dzisiaj jescze mam
mnostwo nauki i napisze Ci, jutro. Przepis na spaghetti podany przez
Grzegorza bardzo wg mnie ciekawy i na pewno wyprobuje.
Poziomka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 21:29:30

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: "ownica\(dżudżu\)" <o...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Poziomka" <p...@e...com> napisał w wiadomości

> Bardzo lubie, z kaparami, na kanapce. Mam pare przepisow, ale nie moge
> wyprobowac, bo ciagle ktos (czyt. Ogr) podjada mi puszeczki,
Ogr to pewnie pod to winko ciągnie!
>
> Przepis na spaghetti podany przez Grzegorza bardzo wg mnie ciekawy i na
pewno wyprobuje.
Np to jutro gotujemy i recenzujemy!
dżdżownica


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-07 21:35:03

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik OżdżdA <o...@m...tppi> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bgtibs$5q$...@a...news.tpi.pl...
> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?

...wykonac tapenade wzmocniona anchovies....
...zrobic tarte z pomidorami, na kazdym po fileciku i posypac serem
mozarella np....
....podac z makaronem, pomidorem swiezym, bazylia w lisciach i posypana
serem....

AgataW


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 11:21:53

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

ownica(dżudżu) <o...@w...pl> wrote:

> Użytkownik "OżdżdA" <o...@m...tppi> napisa" w wiadomości
> news:bgtibs$5q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> > można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?
> Okazuje się, że polacy nie gustują w anchovies.

Od kiedy to?

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-08-08 11:21:54

Temat: Re: Koreczki anchovies
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

OżdżdA <o...@m...tppi> wrote:

> Które Waszym zdaniem sa lepsze? Te ze szprotek, czy te ze śledzia. Jak je
> można serwować w jakiś wymyślniejszy sposób?

Anchovies (w Polsce zawsze byla przyjeta w terminologii kulinarnej
raczej francuska forma "anchois") to gatunek ryb. Po polsku sardele.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

RE: Wolowina - bylo [Karkowka - dalem ciala :( ]
mąka z pszenicy durum
Bije sie w piers....
wino
wątrubka w sosie miętowym?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »