Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kotlet schabowy - klasyczny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kotlet schabowy - klasyczny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 38


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2005-08-05 22:41:21

Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Margola napisał(a):
[...]

> Margola Purystka (wiem, wiem, czepiam się)

Masz to po mnie.
;-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2005-08-07 18:51:42

Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości

> Zapomniałaś o vegecie, której wtedy nie było.

Eee tam. Vegeta (i jej pochodne) - be. Nie kupuje i nie dodaje do niczego.

--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2005-08-07 19:39:17

Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: "Jagna " <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

JerzyN <0...@m...pl> napisał(a):

> Ło matko bosko... Na twoim miejscu nie przyznał się bym jaką -WYŻSZĄ-
> szkołę konczyłaś.
> :-(

A to czemu??

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2005-08-07 20:23:18

Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kasia" <k...@i...pl> napisał w wiadomości

> Moze mi ktos podac przepis?
> Bardzo Was prosze.

Zeby uzyskac maminy smak, musisz chyba zdobyc jak najmniej "skazone"
terazniejszoscia produkty.
Wybacz - troche samochwalstwa z mojej strony...
W mieso zaopatruje sie w zaprzyjaznionej wiejskiej rzezni (mieso od
pobliskich "chlopow") - wprawdzie pare km od mojego miasta, ale warto. Mieso
i slonina (z niej smalec, ktory wytapiam) sa wysmienite.
Bulki tartej gotowej nie kupuje, tylko susze zwykle bulki i/lub dlugie
paryskie (ale nie zadne "dmuchane") i miele.
Jajka dostaje rewelacyjne, prawdziwe (!) wiejskie, ktorych zoltka maja
naturalny kolor i smak. Notabene znalazlam wreszcie smak dziecinstwa, bo
jajko jajku nierowne.
Zadnych polepszaczy smaku typu Vegeta ( i gotowych kostek ros.) nie uzywam.

--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2005-08-07 22:30:12

Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le dimanche 7 ao?t 2005 ? 20:51:42, dans <dd5l6n$9kn$1@news.dialog.net.pl> vous
écriviez :

> U?ytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisa? w wiadomo?ci

>> Zapomnia?a? o vegecie, której wtedy nie by?o.

> Eee tam. Vegeta (i jej pochodne) - be. Nie kupuje i nie dodaje do niczego.


Najwyrazniej aromatyzowana sol jest jakos w Polsce niemodna. Troche
szkoda, tzn. w tej chwili ludzie sol doprawiaja ziolami i czosnkim : wydaje mi sie
ze polski wspolczesny zwyczaj "vegety" (sol + suszone warzywa) jest
bardziej interesujacy.


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2005-08-08 10:21:37

Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci

>> Eee tam. Vegeta (i jej pochodne) - be. Nie kupuje i nie dodaje do
>> niczego.
>
>
> Najwyrazniej aromatyzowana sol jest jakos w Polsce niemodna. Troche
> szkoda, tzn. w tej chwili ludzie sol doprawiaja ziolami i czosnkim :
> wydaje mi sie
> ze polski wspolczesny zwyczaj "vegety" (sol + suszone warzywa) jest
> bardziej interesujacy.

Nie kupuje zadnych gotowych mieszanek zawierajacych glutaminian sodu, m.in.
Vegety. Przyprawy/ziola sama sobie mieszam wg potrzeb. Czosnek gosci w moich
ptrawach niemal na co dzien. Nie znam nawet aromatyzowanej soli...chyba jest
mi zbedna.

--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2005-08-08 21:24:54

Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 8 ao?t 2005 ? 12:21:37, dans <dd7boq$ff0$1@news.dialog.net.pl> vous écriviez
:

> Nie kupuje zadnych gotowych mieszanek zawierajacych glutaminian sodu, m.in.
> Vegety. Przyprawy/ziola sama sobie mieszam wg potrzeb. Czosnek gosci w moich
> ptrawach niemal na co dzien. Nie znam nawet aromatyzowanej soli...chyba jest
> mi zbedna.

Tylko Wlosi praktykuja, z tego co widze. Jak z wiekszoscia rzeczy w
kuchni, mozna sie bez tego oczywiscie obyc.


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2005-08-15 00:54:46

Temat: Re: Kotlet schabowy - klasyczny
Od: campi <n...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Iwona_s wrote:
> Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
>
>
>>>Eee tam. Vegeta (i jej pochodne) - be. Nie kupuje i nie dodaje do
>>>niczego.
>>
>>
>>Najwyrazniej aromatyzowana sol jest jakos w Polsce niemodna. Troche
>>szkoda, tzn. w tej chwili ludzie sol doprawiaja ziolami i czosnkim :
>>wydaje mi sie
>>ze polski wspolczesny zwyczaj "vegety" (sol + suszone warzywa) jest
>>bardziej interesujacy.
>
>
> Nie kupuje zadnych gotowych mieszanek zawierajacych glutaminian sodu, m.in.
> Vegety.


Slusznie! Przeciez to trucizna, a mieszanke mozna zrobic sobie samemu i
to swieza pod konkretna potrawe.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto drożdżowe "z blaszki"
"PILAW"
[OT]Ukraina - kuchnia
[SPAM] [ALLEGRO] SPRAWDŹ NIE POŻAŁUJESZ :-)
chińszczyzna

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »