« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-29 08:33:00
Temat: KożuchNie znalazłem grupy o zdrowiu, żywności i herbacie toteż może ktoś na tej
grupie mi pomoże. Po zaparzeniu herbaty w szklance na powierzchni wody
tworzy się czarno- brązowy kożuch czegoś i po zebraniu tego łyżeczką widać
na niej ciemno-brązową warstewkę. Czym jest ten kożuch i co zrobić, żeby on
nie powstawał? Odpowiedzi typu, nie zaparzać herbaty i pić samą wodę lub pić
piwo, kawę, soki, dolać kwasu solnego itp. niemile widziane.
Z poważaniem
MJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-04-29 09:21:13
Temat: Re: KożuchUżytkownik "MJ" <kocityno.usuńtšnazwę@kki.net.pl> napisał w wiadomości
news:d4srfh$mcf$1@news.dialog.net.pl...
> Nie znalazłem grupy o zdrowiu, żywności i herbacie toteż może ktoś na
tej
> grupie mi pomoże. Po zaparzeniu herbaty w szklance na powierzchni wody
> tworzy się czarno- brązowy kożuch czegoś i po zebraniu tego łyżeczką
widać
> na niej ciemno-brązową warstewkę. Czym jest ten kożuch i co zrobić,
żeby on
> nie powstawał? Odpowiedzi typu, nie zaparzać herbaty i pić samą wodę
lub pić
> piwo, kawę, soki, dolać kwasu solnego itp. niemile widziane.
Przejdź na pl.rec.kuchnia
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-04-29 10:02:18
Temat: Re: Kożuch
On Fri, 29 Apr 2005, MJ wrote:
> Nie znalazłem grupy o zdrowiu, żywności i herbacie toteż może ktoś na tej
> grupie mi pomoże.
-> pl.rec.kuchnia
> Po zaparzeniu herbaty w szklance na powierzchni wody
> tworzy się czarno- brązowy kożuch czegoś i po zebraniu tego łyżeczką widać
> na niej ciemno-brązową warstewkę. Czym jest ten kożuch i co zrobić, żeby on
> nie powstawał?
Albo używasz beznadziejnej herbaty, albo masz beznadziejną wodę, albo
beznadziejny czajnik. :-)
Pozdrawiam,
Alojzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-04-29 10:44:43
Temat: Re: Kożuch
Użytkownik "MJ" <kocityno.usuńtąnazwę@kki.net.pl> napisał w wiadomości
news:d4srfh$mcf$1@news.dialog.net.pl...
> Nie znalazłem grupy o zdrowiu, żywności i herbacie toteż może ktoś na tej
> grupie mi pomoże. Po zaparzeniu herbaty w szklance na powierzchni wody
> tworzy się czarno- brązowy kożuch czegoś i po zebraniu tego łyżeczką widać
> na niej ciemno-brązową warstewkę. Czym jest ten kożuch i co zrobić, żeby
> on
> nie powstawał? Odpowiedzi typu, nie zaparzać herbaty i pić samą wodę lub
> pić
> piwo, kawę, soki, dolać kwasu solnego itp. niemile widziane.
Kup porzadny filtr do wody. I dobra jakosciowo herbate.
Hafsa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-04-29 14:26:33
Temat: Re: Kożuchten kozych to zwiazki garbnikowe - tanina.
to wszystko co wiem
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-04-29 17:50:20
Temat: Re: Kożuch
Użytkownik "musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d4tg6d$2f3j$1@news2.ipartners.pl...
> ten kozych to zwiazki garbnikowe - tanina.
>
> to wszystko co wiem
>
> musta
Tak, ale tylko w twardej wodzie,
TMK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-04-29 18:42:11
Temat: Re: KożuchGrzegorz W. Fedorynski napisał(a):
> Albo używasz beznadziejnej herbaty, albo masz beznadziejną wodę, albo
> beznadziejny czajnik. :-)
Stawiam na wodę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-04-29 19:40:55
Temat: Re: Kożuch
Użytkownik "tigek" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d4tsdk$9ok$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:d4tg6d$2f3j$1@news2.ipartners.pl...
> > ten kozych to zwiazki garbnikowe - tanina.
> >
> > to wszystko co wiem
> >
> > musta
> Tak, ale tylko w twardej wodzie,
moze sie wytracaja w tawrdej wodzie, bo ich zrodlem jest herbata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-04-29 21:15:37
Temat: Re: KożuchDnia 2005-04-29 10:33, MJ napisał(a):
> Nie znalazłem grupy o zdrowiu, żywności i herbacie toteż może ktoś na tej
> grupie mi pomoże. Po zaparzeniu herbaty w szklance na powierzchni wody
> tworzy się czarno- brązowy kożuch czegoś i po zebraniu tego łyżeczką widać
> na niej ciemno-brązową warstewkę. Czym jest ten kożuch i co zrobić, żeby on
> nie powstawał? Odpowiedzi typu, nie zaparzać herbaty i pić samą wodę lub pić
> piwo, kawę, soki, dolać kwasu solnego itp. niemile widziane.
>
> Z poważaniem
> MJ
>
>
Spróbuj, jak zaparzysz herbatę wcisnąć sok do niej lub wrzucić kawałek
cytryny, nie wiem czemu ale pomaga.
--
Olo
Mój adres zakodowany ROT13.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-04-30 18:54:18
Temat: Re: Kożuch
> na niej ciemno-brązową warstewkę. Czym jest ten kożuch i co zrobić, żeby
> on
> nie powstawał?
U mnie pomogło kupienie filtru Britta. Jak ręką odjął... czajnik po 2 latach
użytkowania jest
czysty , herbata smaczniejsza i klarowna bez osadów...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |