Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krewetki na glebokim oleju?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krewetki na glebokim oleju?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-03-28 07:38:47

Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescie
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 27.03.2006, o godzinie 17.59.28, na pl.rec.kuchnia, Magdalena Bassett
napisał(a):

<ciach>

Dzięki. Będzie okazja to wypróbuję. :)

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-03-28 10:14:49

Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescie
Od: "Olqo" <o...@U...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Olej arachidowy

A gdzie taki olej dostac i czy to musi byc taki olej?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-03-28 16:51:59

Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescie
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Olqo wrote:
>>Olej arachidowy
>
>
> A gdzie taki olej dostac i czy to musi byc taki olej?
>
>
Nie wiem, gdzie dostac (jest to olej z orzeszkow ziemnych). Nie musi
byc, ale podalam, bo jest on idealny do glebokiego smazenia - nie pali
przy wysokiej temperaturze. Klasycznie azjatyckie dania w glebokim oleju
sa wlasnie smazone w arachidowym.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-03-30 18:17:27

Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescie
Od: Rafal Qbiak <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett wrote:

> sos do polania lub maczania
a mozesz napisac cos wiecej
dzieki
Ralf

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-03-30 19:30:32

Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescie
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Rafal Qbiak wrote:
> Magdalena Bassett wrote:
>
>
>>sos do polania lub maczania
>
> a mozesz napisac cos wiecej
> dzieki
> Ralf

Sos do maczania
2 lyzki sosu sojowego
2 lyzki octu ryzowego
1 lyzeczka cukru
Zagotowac, dodac
4 lyzki wody
1/2 lyzeczki oleju sezamowego
wymieszac, przelac do indywidualnych miseczek, kazda posypac posiekana
cebulka dymka

Mozna dodac ostrego oleju sezamowego , mozna dodac paste czy olej chili,
jak ktos woli ostre. Ilosc octu jest tez dosc osobista sprawa, wiec
trzeba probowac. Jesli sie nie ma octu ryzowego, mozna uzyc 1 lyzke
zwyklego czy winnego octu albo sok z cytryny. Albo kupic butelke sosu Ponzu.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tania Kawa
TANIE przekaski z ryb:)
Zakwas do chleba
krewetki z avokado
Ziemniaki opiekane

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »