« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-03-28 07:38:47
Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescieDnia 27.03.2006, o godzinie 17.59.28, na pl.rec.kuchnia, Magdalena Bassett
napisał(a):
<ciach>
Dzięki. Będzie okazja to wypróbuję. :)
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-03-28 10:14:49
Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescie> Olej arachidowy
A gdzie taki olej dostac i czy to musi byc taki olej?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-03-28 16:51:59
Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescieOlqo wrote:
>>Olej arachidowy
>
>
> A gdzie taki olej dostac i czy to musi byc taki olej?
>
>
Nie wiem, gdzie dostac (jest to olej z orzeszkow ziemnych). Nie musi
byc, ale podalam, bo jest on idealny do glebokiego smazenia - nie pali
przy wysokiej temperaturze. Klasycznie azjatyckie dania w glebokim oleju
sa wlasnie smazone w arachidowym.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-03-30 18:17:27
Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescieMagdalena Bassett wrote:
> sos do polania lub maczania
a mozesz napisac cos wiecej
dzieki
Ralf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-03-30 19:30:32
Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescieRafal Qbiak wrote:
> Magdalena Bassett wrote:
>
>
>>sos do polania lub maczania
>
> a mozesz napisac cos wiecej
> dzieki
> Ralf
Sos do maczania
2 lyzki sosu sojowego
2 lyzki octu ryzowego
1 lyzeczka cukru
Zagotowac, dodac
4 lyzki wody
1/2 lyzeczki oleju sezamowego
wymieszac, przelac do indywidualnych miseczek, kazda posypac posiekana
cebulka dymka
Mozna dodac ostrego oleju sezamowego , mozna dodac paste czy olej chili,
jak ktos woli ostre. Ilosc octu jest tez dosc osobista sprawa, wiec
trzeba probowac. Jesli sie nie ma octu ryzowego, mozna uzyc 1 lyzke
zwyklego czy winnego octu albo sok z cytryny. Albo kupic butelke sosu Ponzu.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |