Data: 2004-05-08 12:49:22
Temat: Re: "Krochmal" z cukry
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Connie" <c...@f...spam.silesianet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c7ihkn$r0n$1@opal.futuro.pl...
> A musi byc z cukru? Nie moze byc z maki ziemniaczanej?
>
> Pozdrawiam,
> Connie (W-wa)
Krochmal z cukru uzywa sie do usztywniania np. tiulu lub firanki
(kiedys tez wlosow :-)), gdyz z krochmalu z maki ziemniaczanej robia sie
szasami takie biale, ja to tak nazywam "strupki" - pamietam czasem na
swiezej poscieli, jako dziecko lubilam je przed zasnieciem zdrapywac :-) a
tez cukrowego krochmalu sa przezroczyste - jesli powstana.
A krochmal z cukru robi sie rozpuszczajac cukier w goracej wodzie, niestety
nie znam proporcji.
Monika (Hannover)
|