Data: 2005-03-21 12:05:02
Temat: Re: Krochmalenie
Od: "jola" <j...@d...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Temat wałkowany był wielokrotnie. Powtórzę mój, podawany kiedyś, przepis:
>
> Ja robię krochmal z mąki (ziemniaczanej), o konsystencji bardzo gęstego
> kisielu. Przecieram toto przez sitko, coby grud nie było, po czym łapą
> wsmarowuję w robótkę. Smaruję, wgniatam, wyciskam i trzepię, coby z dziurek
> nadmiar krochmalu usunąć. No a potem już tylko rozłożenie i napięcie
> (styropian owinięty bawełnianą tkaniną). Wysycha to ładnie i robótka sztywna
> jak drut!
>
dzieki ale koszyczek dalej nie jest sztywny jak powinien byc a szczegolnie
raczka nie mam pojecia jak to kobitka usztywnila ten co widzialam.Jola
>
> ...........
> www.stynka.pl
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|