« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-06-01 15:31:43
Temat: Kryteria wyboru frytkownicyWitam,
przejzalem troche archiwum i w sumie moglbym podjac decyzje na podstawie
tego co przeczytalem, ale wiadomo, ze firmy wypuszczaja coraz to nowe
modele.
Czy ktos moglby polecic frytkownice taka do ~ 400zl
A jesli nie mozesz podac konkretnego modelu na co zwracac uwage
wybierajac frytkownice?
Bede smazyl z raz na tydzien (frytki moze jakis mrozony cordon bleu) i
chcialbym jak najlatwiej, najszybciej i najrzadziej wymieniac olej i myc
to ustrojstwo :) Oczywiscie bez przegiec, ale sa moze urzadzenia ktore
sobie lepiej z tym radza.
Mycie tez powinno byc proste i bez zakamarkow. Mam robot kuchenny
siemensa i co zrobie np coleslawa to wyjmowanie ubitej kapusty z
zakarmkow nozem jest malo przyjemne. A wystarczylo w tym miejcu wylac
gladki, bez kantow i dziur plastik.. :)
--
topek-> jak zawsze pozdrawiający
S: I ja tylko ten raz pamiętam, że tam była jakaś baba, czarna taka
A: Z murzynką? murzynką?
S: Tato, ku*wa,gdzie ku*wa, w górach murzynka, w górach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-06-01 17:53:53
Temat: Re: Kryteria wyboru frytkownicy** topek wrote:
> A jesli nie mozesz podac konkretnego modelu na co zwracac uwage
> wybierajac frytkownice?
Na pojemność/wielkość - chyba nie potrzeba Ci 5l do usmażenia dwóch
frytek. :)
> Bede smazyl z raz na tydzien (frytki moze jakis mrozony cordon bleu)
> i chcialbym jak najlatwiej, najszybciej i najrzadziej wymieniac olej
> i myc to ustrojstwo :)
No to drugie kryterium, BTW we frytkownicy używa się frytury, nie oleju.
> wyjmowanie ubitej kapusty z zakarmkow nozem jest malo przyjemne. A
> wystarczylo w tym miejcu wylac gladki, bez kantow i dziur plastik.. :)
Gładki tak, ale szkło albo teflon.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-06-02 08:52:03
Temat: Re: Kryteria wyboru frytkownicyUżytkownik "topek" napisał:
> przejzalem troche archiwum i w sumie moglbym podjac decyzje na podstawie tego
> co przeczytalem, ale wiadomo, ze firmy wypuszczaja coraz to nowe modele.
Jasne, różniące się jedynie mocą, funkcją szybkiego grzania tłuszczu,
ewentualnie coraz to droższymi filtrami, zabijającymi się z różną szybkośćią.
> Bede smazyl z raz na tydzien (frytki moze jakis mrozony cordon bleu) i
> chcialbym jak najlatwiej, najszybciej i najrzadziej wymieniac olej i myc to
> ustrojstwo :) Oczywiscie bez przegiec, ale sa moze urzadzenia ktore sobie
> lepiej z tym radza.
> Mycie tez powinno byc proste i bez zakamarkow.
Kup sobie jakąś zwykłą frytkownicę i ciesz się z niej. Chyba że musisz wydac
400zł żeby czuć się lepiej.
Osobiście uważam że frytkownice z głebokimi koszami sprawdzają się lepiej niż te
z płaskim, niezbyt głebokim koszykiem.
Skoro chcesz używac frytkownicy do okazjonalnego smażenia, niewielkiej ilości
dań, to nie ma co przepłacać.np.:
Moulinex,
http://www.allegro.pl/item199074337_frytkownica_moul
inex_akg_243_hurtownia_aga_tychy_.html
Philips,
http://www.allegro.pl/item199147451_frytownica_philp
s_hd_6105_nowa_gwarancja_2_lata.html
http://www.allegro.pl/item199810450_super_frytkownic
a_dla_ciebie.html
... cokolwiek. Mi kilka lat sprawdza się Clatronic, najzwyklejszy.
POzdrawiam
--
________________________________
-=Elwood=-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |