« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-09-10 21:30:40
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym
"AniaM" <a...@p...onet.pl> wrote in message
news:ee1tda$jaq$1@news.onet.pl...
> >Mam Amice od kilku lat. Nie polecam - piecze do niczego !!!!!!
Na czym ta "doniczegość" polega? Z cekawości pytam.
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-09-11 05:37:48
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym> >
> >Mam Amice od kilku lat. Nie polecam - piecze do niczego !!!!!!
> Anna
>
>
Aniu, co to znaczy 'do niczego'?
W dużej części polskich domów stoją kuchenki Amici i raczej zbyt wiele osób
nie skarży się na piekarnik. Ja sama od 9 lat mam tę samą kuchenkę Amici i
ciasta wychodzą świetnie.
Może trafił Ci się jakiś felerny egzemplarz?
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-09-11 06:12:22
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymDnia Mon, 11 Sep 2006 07:37:48 +0200, Waćpanna lub waćpan Basia, w
wiadomości <news:ee2sse$b4v$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
> Może trafił Ci się jakiś felerny egzemplarz?
Albo nie umie piec ;>
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-09-11 08:25:24
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymWaldek napisał(a):
> 2) Brak! zabezpieczenia wypływu gazu ( to się zawsze psuje, a potem kuchnia
> jest do wyrzucenia)
Skąd ten pomysł, że to się psuje??? Ja mam Whirlpoola od 7 lat, na
którego generalnie psioczę strasznie, ale akurat zabezpieczenie odpływu
gazu nie popsuło mi się nigdy.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-09-11 10:44:00
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymmiranka napisał(a):
Także ciasta pieką się lepiej
> z termoobiegiem - bardziej równomiernie.
No to mój termoobieg jest do chrzanu. Żadnego ciasta nie zdołałam upiec
na własciwy kolor z termoobiegiem.
Marg
--
>**< Suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Aksjomat Cole'a >**<
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-09-11 10:54:28
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymAniaM wrote:
>> Mam Amice od kilku lat. Nie polecam - piecze do niczego !!!!!!
Ja też mam Amicę, ma około 6-7 lat i co jak co, ale piecze doskonale.
Ania
--
Kiedy sądzisz, że już gorzej być nie może - na pewno będzie.
Kiedy sądzisz, że będzie dobrze - kompletnie się mylisz.
Kiedy sądzisz, że myśląc, że będzie źle też się mylisz - będzie
jeszcze gorzej.
mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ #gg:1737648# www.madej.master.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-09-11 11:41:59
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym
"marg" <m...@m...pl> wrote in message
news:ee3emi$5tj$1@atlantis.news.tpi.pl...
> miranka napisał(a):
> Także ciasta pieką się lepiej
> > z termoobiegiem - bardziej równomiernie.
>
> No to mój termoobieg jest do chrzanu. Żadnego ciasta nie zdołałam upiec
> na własciwy kolor z termoobiegiem.
Zadaniem termoobiegu jest mieszanie powietrza w piekarniku. Za kolor
odpowiada górna grzałka. Za rośnięcie dolna. Może coś źle nastawiasz? Ja do
ciast nastawiam 180-200 stopni zależnie od rodzaju, włączam obie grzałki,
termoobieg, timer i... idę sobie. Nie pamiętam, kiedy mi się ostatni raz nie
udało ciasto. Ale fakt, zaraz po kupieniu kuchenki sporo eksperymentowałam z
ciachami, każdemu dobrałam optymalne parametry i się ich trzymam. Efekt
gwarantowany.
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-09-11 11:44:19
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymUżytkownik "Waldek"
> Jaką wybrać Mastercook czy Amica?
> Czym się kierować przy wyborze?
miałam mastercooka i psioczyłam strasznie- uszczelki odpadły, zapalniki
padły pierwsze, "krzywo" piekł... :) ale to było 10 lat temu; w zeszłym
roku zmieniałam i rozmawiałam z fachoffcem i mówił, że amiki mają słabe
blachy :) więc kupoiłam aristona- też krzywo piecze - nie trafisz ze
wszystkim :)
--
JESTEM OAZĄ SPOKOJU
pierdolonym, kurwa, zajebiście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-09-11 11:53:35
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym>
> miałam mastercooka i psioczyłam strasznie- uszczelki odpadły, zapalniki
> padły pierwsze, "krzywo" piekł... :) ale to było 10 lat temu; w zeszłym
> roku zmieniałam i rozmawiałam z fachoffcem i mówił, że amiki mają słabe
> blachy :) więc kupoiłam aristona- też krzywo piecze - nie trafisz ze
> wszystkim :)
Czy krzywe pieczenie nie jest raczej kwestią podłogi w kuchni i
wypoziomowania kuchenki? Urządzenie jako takie chyba nie ma wpływu na to czy
ciasto jest równe czy krzywe... a jak tłuszcz na patelni - rozlewa się
równomiernie czy przelewa w którąś stronę?
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-09-11 12:01:43
Temat: Re: Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznymUżytkownik "Basia"
> Czy krzywe pieczenie nie jest raczej kwestią podłogi w kuchni i
> wypoziomowania kuchenki? Urządzenie jako takie chyba nie ma wpływu na to
> czy ciasto jest równe czy krzywe... a jak tłuszcz na patelni - rozlewa się
> równomiernie czy przelewa w którąś stronę?
chodzi mi o to, ze z tyłu piekarnika silniej piecze- ciasto rzadko robię,
ale już lazania spieczona z jednej strony mi się nie podoba :)
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |