| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-05-09 12:40:01
Temat: Re: Kugiel
Mam dwa pytania :
1/ Czy te żeberka z kością, czy kości powyjmować ?
2/Czy jak porcja jest mała (powiedzmy 2 kg ziemniaków, na 4 osoby) to piec
krócej ?
pozdrawiam
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-05-21 21:11:47
Temat: Re: Kugiel
Zrobiłem...
UUUuuuuuuaaaaa co za obrzydlistwo !
Ciekawe co źle zrobiłem...
Jaką konzystencję powinien mieć gotowy kugiel ?
pozdrawiam
Feliks
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-05-21 21:51:20
Temat: Re: Kugiel
Feliks napisał(a):
> Zrobiłem...
> UUUuuuuuuaaaaa co za obrzydlistwo !
> Ciekawe co źle zrobiłem...
> Jaką konzystencję powinien mieć gotowy kugiel ?
> pozdrawiam
Żartujesz, prawda??
Jestem jedną z nielicznych osób, które nie jadają placków
ziemniaczanych, ale kukiel robię od czasu do czasu, ze względu na
smak mięcha:)
Natomiast, ci co jadają placki - również zachwycają się
ziemniakami:)
Doprawdy, przepis jest tak prosty, że nie wiem, co mogłeś
zchrzanić;(
Czy te ziemniaki jak wkładałeś do pieczenia, to jeszcze były jasne?
Czy też już ciemne?
Konsystencja powinna być placków ziemniaczanych po upieczeniu.
Może za krótko piekleś, albo w za niskiej temperaturze?
Doprawdy, przykro mi, że Ci nie smakowało:(
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-05-22 14:52:55
Temat: Re: KugielUżytkownik "Feliks" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:e4ql3a$601$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Zrobiłem...
Gratulujemy :-)
> UUUuuuuuuaaaaa co za obrzydlistwo !
Można szczegóły?
> Ciekawe co źle zrobiłem...
Też się zastanawiam.
Może za mało doprawione?
> Jaką konzystencję powinien mieć gotowy kugiel ?
Nie przelewa się, ale nie jest spieczone na kamień.
Qra
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-05-22 22:28:10
Temat: Re: Kugiel
> Użytkownik "Feliks" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:e4ql3a$601$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Jaką konzystencję powinien mieć gotowy kugiel ?
>
> Nie przelewa się, ale nie jest spieczone na kamień.
Ja na to mowie kartoflak, ale niezaaleznie od nazwy,
zaraz po upieczeniu nie bedzie to to mocno scisniete.
Mnie sie zawsze robi taka troche papka,
ale za to nastepnego dnia kroi sie bardzo ladnie i trzyma sie kupy .
Odsmazone na patelni, yyyyyyyyyyymmmmmmmmmmmmmniam.
Pozdrawiam
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |