Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kugiel

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kugiel

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-05-09 12:40:01

Temat: Re: Kugiel
Od: "Feliks" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Mam dwa pytania :
1/ Czy te żeberka z kością, czy kości powyjmować ?
2/Czy jak porcja jest mała (powiedzmy 2 kg ziemniaków, na 4 osoby) to piec
krócej ?
pozdrawiam
Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-05-21 21:11:47

Temat: Re: Kugiel
Od: "Feliks" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Zrobiłem...
UUUuuuuuuaaaaa co za obrzydlistwo !
Ciekawe co źle zrobiłem...
Jaką konzystencję powinien mieć gotowy kugiel ?
pozdrawiam
Feliks


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-05-21 21:51:20

Temat: Re: Kugiel
Od: "JaMyszka" <j...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Feliks napisał(a):
> Zrobiłem...
> UUUuuuuuuaaaaa co za obrzydlistwo !
> Ciekawe co źle zrobiłem...
> Jaką konzystencję powinien mieć gotowy kugiel ?
> pozdrawiam

Żartujesz, prawda??
Jestem jedną z nielicznych osób, które nie jadają placków
ziemniaczanych, ale kukiel robię od czasu do czasu, ze względu na
smak mięcha:)
Natomiast, ci co jadają placki - również zachwycają się
ziemniakami:)
Doprawdy, przepis jest tak prosty, że nie wiem, co mogłeś
zchrzanić;(
Czy te ziemniaki jak wkładałeś do pieczenia, to jeszcze były jasne?
Czy też już ciemne?
Konsystencja powinna być placków ziemniaczanych po upieczeniu.
Może za krótko piekleś, albo w za niskiej temperaturze?
Doprawdy, przykro mi, że Ci nie smakowało:(

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-05-22 14:52:55

Temat: Re: Kugiel
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Feliks" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:e4ql3a$601$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Zrobiłem...

Gratulujemy :-)

> UUUuuuuuuaaaaa co za obrzydlistwo !

Można szczegóły?

> Ciekawe co źle zrobiłem...

Też się zastanawiam.
Może za mało doprawione?

> Jaką konzystencję powinien mieć gotowy kugiel ?

Nie przelewa się, ale nie jest spieczone na kamień.

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-05-22 22:28:10

Temat: Re: Kugiel
Od: "NOA" <magda_rn@CIACHO_poczta.fm> szukaj wiadomości tego autora



> Użytkownik "Feliks" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:e4ql3a$601$1@atlantis.news.tpi.pl...

>
> > Jaką konzystencję powinien mieć gotowy kugiel ?
>
> Nie przelewa się, ale nie jest spieczone na kamień.

Ja na to mowie kartoflak, ale niezaaleznie od nazwy,
zaraz po upieczeniu nie bedzie to to mocno scisniete.
Mnie sie zawsze robi taka troche papka,
ale za to nastepnego dnia kroi sie bardzo ladnie i trzyma sie kupy .
Odsmazone na patelni, yyyyyyyyyyymmmmmmmmmmmmmniam.

Pozdrawiam

Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jest sobie ogórkowa...
amerykanski kurczak :(
DLA GRUPOWYCH AFRODYT
Okragly bochenek chleba [do Izoldy]
Witam i o zdrowie pytam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »