« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-08-06 10:12:16
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)Lia pisze:
> Noooo, dokladnie. Ja już jestem na etapie, że sama u siebie szukam
> przepisów, bo pamięć nie ta i trudno spamiętać każdą popełnioną modyfikację
> ;)
A, ja ostatnio zakupiłam Twoja sojowo-imbirową marynatę i przetestowałam
ja na karkówce. Dodałam czerwone wino, noc w lodówce i wyszła obłedna;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-08-06 14:48:39
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)McDreamy or McSteamy? *Gosia Plitmik*. Seriously?. Seriously.
>> Noooo, dokladnie. Ja już jestem na etapie, że sama u siebie szukam
>> przepisów, bo pamięć nie ta i trudno spamiętać każdą popełnioną modyfikację
>> ;)
>
> A, ja ostatnio zakupiłam Twoja sojowo-imbirową marynatę i przetestowałam
> ja na karkówce. Dodałam czerwone wino, noc w lodówce i wyszła obłedna;-)
Dobra marynata nie jest zła. Ha! :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-08-06 15:24:57
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)
> > A, ja ostatnio zakupiłam Twoja sojowo-imbirową marynatę i przetestowałam
> > ja na karkówce. Dodałam czerwone wino, noc w lodówce i wyszła obłedna;-)
>
> Dobra marynata nie jest zła. Ha! :)
dziewczyny podzielcie się przepisem :-)
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2007-08-06 15:29:47
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)McDreamy or McSteamy? *MONI|<A*. Seriously?. Seriously.
>>> A, ja ostatnio zakupiłam Twoja sojowo-imbirową marynatę i przetestowałam
>>> ja na karkówce. Dodałam czerwone wino, noc w lodówce i wyszła obłedna;-)
>>
>> Dobra marynata nie jest zła. Ha! :)
>
> dziewczyny podzielcie się przepisem :-)
Żaden przepis ;) Sos imbirowo-sojowy Tao Tao ;)
A Gosia to wzięła chyba z tego "przepisiku":
Kurczaka marynujemy w sosie imbirowo-sojowym, następnie obtaczamy w mące
wymieszanej ze sproszkowanym imbirem (w proporcji 1:1) i smażymy na
głębokim oleju.
Kurczak taki jest pyszny sam w sobie.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2007-08-06 15:37:37
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)
> >> Dobra marynata nie jest zła. Ha! :)
> >
> > dziewczyny podzielcie się przepisem :-)
>
> Żaden przepis ;) Sos imbirowo-sojowy Tao Tao ;)
>
> A Gosia to wzięła chyba z tego "przepisiku":
> Kurczaka marynujemy w sosie imbirowo-sojowym, następnie obtaczamy w mące
> wymieszanej ze sproszkowanym imbirem (w proporcji 1:1) i smażymy na
> głębokim oleju.
> Kurczak taki jest pyszny sam w sobie.
>
dzięki :-) przy najbliższej okazji na pewno wypróbuję
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2007-08-07 08:08:34
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)MONI|<A <moni| pisze:
>>> A, ja ostatnio zakupiłam Twoja sojowo-imbirową marynatę i przetestowałam
>>> ja na karkówce. Dodałam czerwone wino, noc w lodówce i wyszła obłedna;-)
>> Dobra marynata nie jest zła. Ha! :)
> dziewczyny podzielcie się przepisem :-)
Karkówke włóżyłam w marynatę sojowo-imbirową, sół, pieprz, czerwone
wino(lepiej kieliszek białej wódki)olej z pestek winogron, sos sojowy.
Obłożyłam cebulą i czosnkiem. Docisnęłam talerzykiem i na noc do lodówki
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2007-08-07 08:13:55
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)Lia pisze:
> A Gosia to wzięła chyba z tego "przepisiku":
> Kurczaka marynujemy w sosie imbirowo-sojowym, następnie obtaczamy w mące
> wymieszanej ze sproszkowanym imbirem (w proporcji 1:1) i smażymy na
> głębokim oleju.
> Kurczak taki jest pyszny sam w sobie.
A kurczaka ostatnio zrobiłam, ze swieżym imbirem, sosem słodko-kwaśnym,
czosnkiem, cebulą, a na koniec pieczenia polałam sokiem z pomarańczy.
Dzieci i TZ były zachwycone. Ja mniej, bo nie lubię mięsa na słodko, ale
była to pewna odmiana, do której zainspirował mnie właśnie w/w przepisik;-)
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2007-08-07 08:42:06
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)
Użytkownik "Gosia Plitmik" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:f999kh$5go$1@news.onet.pl...
> Lia pisze:
>
> > A Gosia to wzięła chyba z tego "przepisiku":
> > Kurczaka marynujemy w sosie imbirowo-sojowym, następnie obtaczamy w mące
> > wymieszanej ze sproszkowanym imbirem (w proporcji 1:1) i smażymy na
> > głębokim oleju.
> > Kurczak taki jest pyszny sam w sobie.
>
> A kurczaka ostatnio zrobiłam, ze swieżym imbirem, sosem słodko-kwaśnym,
> czosnkiem, cebulą, a na koniec pieczenia polałam sokiem z pomarańczy.
> Dzieci i TZ były zachwycone. Ja mniej, bo nie lubię mięsa na słodko, ale
> była to pewna odmiana, do której zainspirował mnie właśnie w/w
przepisik;-)
spróbuję :-)
Kiedyś Pascal podawał taki przepis na kurczaka w sosie cebulowym, bardzo
smaczne polecam.
Natrzeć udka kurczaka przyprawami (sól, pieprz, czosnek, zioła
prowansalskie), obtoczyć w mące.
Podpiec na oleju na złoty kolor, wrzucić do tego pokrojoną dużą cebulę,
zalać wszystko rosołem (jeśli rosół z kostki to nie trzeba sosu doprawiać).
To wszystko tak długo podgrzewać aż mięso będzie odpowiednio miękkie.
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2007-08-07 09:43:16
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)MONI|<A <moni| pisze:
> Natrzeć udka kurczaka przyprawami (sól, pieprz, czosnek, zioła
> prowansalskie), obtoczyć w mące.
> Podpiec na oleju na złoty kolor, wrzucić do tego pokrojoną dużą cebulę,
> zalać wszystko rosołem (jeśli rosół z kostki to nie trzeba sosu doprawiać).
> To wszystko tak długo podgrzewać aż mięso będzie odpowiednio miękkie.
Mąki staram się unikać jak ognia;-)Prawdę mówiąc, już się odzywczaiłam
od potraw w panierce, na szczęście moje dzieci też;-)Wariacji
kurczakowych można robic do "bólu" Niestety kurczaki nafaszerowane
chemią, to nie te, co były kiedyś;-(Podobno indyki jeszcze w miarę są,
ale indyka w całości chyba nigdy w sklepie nie widziałam?
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2007-08-07 09:50:24
Temat: Re: Kurczak jak z KFC ;-)McDreamy or McSteamy? *Gosia Plitmik*. Seriously?. Seriously.
>> Natrzeć udka kurczaka przyprawami (sól, pieprz, czosnek, zioła
>> prowansalskie), obtoczyć w mące.
>> Podpiec na oleju na złoty kolor, wrzucić do tego pokrojoną dużą cebulę,
>> zalać wszystko rosołem (jeśli rosół z kostki to nie trzeba sosu doprawiać).
>> To wszystko tak długo podgrzewać aż mięso będzie odpowiednio miękkie.
>
> Mąki staram się unikać jak ognia;-)Prawdę mówiąc, już się odzywczaiłam
> od potraw w panierce, na szczęście moje dzieci też;-)Wariacji
> kurczakowych można robic do "bólu" Niestety kurczaki nafaszerowane
> chemią, to nie te, co były kiedyś;-(Podobno indyki jeszcze w miarę są,
> ale indyka w całości chyba nigdy w sklepie nie widziałam?
Bywają mrożone w Makro.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |