Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kurczak inaczej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kurczak inaczej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-18 17:27:40

Temat: Re: Kurczak- w platkach kukurydzianych (P)
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mapet" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3c70e14b@news.vogel.pl...
> Czesc!
> Znam kilka sposobow zrobienia kurczaka smazonego - mniej lub bardziej
> "klasyczne".
> Ale moze ktos bedzie mogl sie podzielic, jak zorbic smazonego kurczaka w
> sposob niezwykly? moze byc na ostro, na slodko, jakkolwiek sie da, ale cos
> niecodziennego, nie takiego zwyklego. Prosze, moze ktos wie? Moze ja ze
swej
> strony tez pomoge jakims przepisikiem. pozdrawiam wszystkich smakoszow.
> Mapet z Wroclawia.
>


nie jest to moze cos nadzwyczajnego ale ja od jakiegos czasu smaze piersi
kurczaka w platkach kukurydzianych.
piers rozbita, posolona i popieprzona maczam w roztrzepanym jajku, potem
siup w rozgniecione wczesniej platki i na goracy olej.
bardzo ciekawy smak, piers nie wysycha podczas smazenia.
vczasem do platkow dodaje chili i wtedy panierka jest ostra.


MechaGodzilla


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-18 18:05:42

Temat: Re: Kurczak inaczej
Od: "Toffi" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mapet" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3c70e14b@news.vogel.pl...
> Ale moze ktos bedzie mogl sie podzielic, jak zorbic smazonego kurczaka w
> sposob niezwykly? moze byc na ostro, na slodko, jakkolwiek sie da,

Ja czasami kotlety z kurczaka obtaczam najpierw w białku a potem w płatkach
migdałowych Wygląda taki kotlet jak ..rybka w łuskach.
--
Pozdrawiam
Toffi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-18 18:55:43

Temat: Re: Kurczak inaczej
Od: "plucia" <p...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ja czasami kotlety z kurczaka obtaczam najpierw w białku a potem w
płatkach
> migdałowych Wygląda taki kotlet jak ..rybka w łuskach.
> --
> Pozdrawiam
> Toffi
>
Zamiast płatków migdałowych mogą być też wiórki kokosowe.

Pozdrawiam, Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-18 20:10:34

Temat: Kurczak inaczej
Od: "Mapet" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc!
Znam kilka sposobow zrobienia kurczaka smazonego - mniej lub bardziej
"klasyczne".
Ale moze ktos bedzie mogl sie podzielic, jak zorbic smazonego kurczaka w
sposob niezwykly? moze byc na ostro, na slodko, jakkolwiek sie da, ale cos
niecodziennego, nie takiego zwyklego. Prosze, moze ktos wie? Moze ja ze swej
strony tez pomoge jakims przepisikiem. pozdrawiam wszystkich smakoszow.
Mapet z Wroclawia.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-18 23:01:01

Temat: Re: Kurczak inaczej
Od: "Gosia ^KIKI^" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja poprosze o jakies Twoje "niezwykle" przepisy na kurczaczka :))
--
*** ^KIKI^ ***
Gosia Ceglinska
k...@i...pl
g...@p...onet.pl

Użytkownik Mapet <l...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...vogel.pl...
> Czesc!
> Znam kilka sposobow zrobienia kurczaka smazonego - mniej lub bardziej
> "klasyczne".
> Ale moze ktos bedzie mogl sie podzielic, jak zorbic smazonego kurczaka w
> sposob niezwykly? moze byc na ostro, na slodko, jakkolwiek sie da, ale cos
> niecodziennego, nie takiego zwyklego. Prosze, moze ktos wie? Moze ja ze
swej
> strony tez pomoge jakims przepisikiem. pozdrawiam wszystkich smakoszow.
> Mapet z Wroclawia.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 08:50:50

Temat: Re: Kurczak inaczej
Od: aniab <a...@p...pulawy.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja ze swej strony zaproponuję kurczaka obtaczanego w przyprawie do kurczaka
firmy Prymat (polecam) Jest bardzo arimatycznea do drobiu i również do
schabowych. Na panier to mąka romącone jajko i na to bułka wymieszana z sezamem
.Rownież smaczne
z pozdrówkami Aniab




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 12:57:06

Temat: Re: Kurczak inaczej
Od: "Ewusia" <e...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kurczak w ciescie kokosowym:
przygotowujemy ciasto jak na naleśniki, dodajemy tylko troszke wiecej soli.
Wsypujemy 1 opakowanie wiorek kokosowych. Do tego ciasta dodajemy 1 płaską
lyżeczke sody oczyszczonej i pokrojone w paski piersi kurczaka. Calosc
mieszamy. Za pomoca widelca lub łyzki wrzucamy na goracy tłuszcz i smażymy
(tak jak frytki) na złoty kolor.PYCHA !

Użytkownik "Mapet" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3c70e14b@news.vogel.pl...
> Czesc!
> Znam kilka sposobow zrobienia kurczaka smazonego - mniej lub bardziej
> "klasyczne".
> Ale moze ktos bedzie mogl sie podzielic, jak zorbic smazonego kurczaka w
> sposob niezwykly? moze byc na ostro, na slodko, jakkolwiek sie da, ale cos
> niecodziennego, nie takiego zwyklego. Prosze, moze ktos wie? Moze ja ze
swej
> strony tez pomoge jakims przepisikiem. pozdrawiam wszystkich smakoszow.
> Mapet z Wroclawia.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 13:40:03

Temat: Re: Kurczak inaczej
Od: "Evva" <e...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Mapet" <l...@w...pl>:

> Ale moze ktos bedzie mogl sie podzielic, jak zorbic smazonego kurczaka w
> sposob niezwykly? moze byc na ostro, na slodko, jakkolwiek sie da, ale cos
> niecodziennego, nie takiego zwyklego. Prosze, moze ktos wie? Moze ja ze swej
> strony tez pomoge jakims przepisikiem. pozdrawiam wszystkich smakoszow.

Proste, nie wiem, czy bardzo oryginalne, ale dobre i sprawdzone:

- lekko rozklepane filety z piersi kurczaka posmarować miodem (duża łyżka na filet)
i przyprawić papryką, solą, curry, ziółkami (albo czerwoną przyprawą "Delikat"
w wersji CZS), smażyć, podlewając troszkę wodą - robi się pycha sosik.

- w filety (bardziej rozklepane) zawinąć ser żółty albo suszone śliwki i kawałek
boczusia, spiąć szpilką, smażyć na małym ogniu z każdej strony, albo każde zawinąć
w torebeczkę z posmarowanej olejem folii aluminiowej, ułożyć na blaszce
i upiec w piekarniku.

- zrobić zalewę z bulionu, oliwy, soku pomidorowego, odrobiny czerwonego wina,
dużo ostrej papryki/chili, oregano, soli, wkroić do niej drobno cebulę, czosnek
i pół jabłka, ułożyć kawałki kurczaka w naczyniu żaroodpornym, upiec.

Bardzo bardzo dobre jest też kurczacze mięsko, jeśli się przez noc marynowało
z przyprawami pokropione szczodrze octem winnym.

Pozdrawiam,

Evva


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 20:17:11

Temat: Re: Kurczak inaczej
Od: "Toffi" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mapet" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3c723aca@news.vogel.pl...
> Ooo! I co, dobry jest?

I dobry i "dobrze " wygląda na talerzu...." krajana" bym nie oszukała :)
--
Pozdrawiam
Toffi ( też z Wrocławia)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-19 20:29:52

Temat: Re: Kurczak inaczej
Od: "Toffi" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mapet" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3c723ce0@news.vogel.pl...
> I jeszcze jedno: jak go przyprawiasz do tych platkow?

Mówimy o kotletach a nie o całym kurczaku?

Trochę soli, pieprzu , potem mąka, białko,płatki migdałowe i na patelnię.
--
Pozdrawiam
Toffi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[P] w zamian za wstrętny spam
Dopisz swoją restaurację/hotel do wyszukiwarki(gratis).
[spam] ksiazki kulinarne
[OT] Sprzedam LEKSYKON 1444 NAPOJÓW MIESZANYCH
Ptysie smażone Magdy Bassettttt

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »