Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szarpanie się z sałatą jaki ma sens?

Grupy

Szukaj w grupach

 

szarpanie się z sałatą jaki ma sens?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 215


« poprzedni wątek następny wątek »

111. Data: 2006-06-22 16:35:07

Temat: Re: szarpanie się z sałatą jaki ma sens?
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

In news:e7e6gh$anq$1@inews.gazeta.pl, Nika wrote:
> Ja sama kroję ostre papryczki w rękawiczkach, chociaż Kuronia nigdy
> nie oglądałam. Jak pierwszy raz spróbowałam nożem w gołej dłoni, to
> skóra piekła mnie makabrycznie, a każde umycie rąk tylko pogarszało
> sytuację.

Ja kroję bez, ale ja nie jestem szefem kuchni, to ile ich tam pokroję, ze
dwie góra. Kiedyś nosiłam soczewki kontaktowe i zdarzyło mi się wkładać
soczewki po krojeniu chilli. Nie bezpośrednio po krojeniu, parę godzin i
kilkanaście umyć rąk później. Mimo to ból był tak potworny, że oko mi się
po prostu zamknęło i przez ładnych kilkanaście sekund nie mogłam go
otworzyć, żeby tę soczewkę wyjąć z powrotem. Natomiast zimą miewam tak
suchą skórę na rękach, że nawet ogórków kiszonych do sałatki nie mogę
pokroić. Więc naprawdę uważam, że to kwestia indywidualna, i z całą
pewnością nie ma wpływu na smak przygotowanej potrawy.

Hania
--
***
What is a detour? A wrong way to the right place. [Laurel & Hardy]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


112. Data: 2006-06-22 16:40:00

Temat: Re: Kuroń [Było: Re: szarpanie się z sałatš jaki ma sens?]
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

In news:tr8l92509itp8ntclar4c4ku58cav5p52l@4ax.com, Krysia Thompson
wrote:
> Ale za to jaki modelowaty!
Kiedyś był chyba szczuplejszy, to był jeszcze bardziej modelowaty. Tylko
włoski ma trochę retro. :-)
A oglądałaś może X-Factor: The Battle of the Stars, zespół "The Chefs" w
szczególności? Aldo Zilli, Paul Rankin, Ross Burden i Jean-Christophe
Novelli. Śpiewać nie umieją, ale występować na pewno. :-)
Hania
--
***
What is a detour? A wrong way to the right place. [Laurel & Hardy]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


113. Data: 2006-06-22 16:41:55

Temat: Re: Kuroń [Było: Re: szarpanie się z sałatš jaki ma sens?]
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 22 Jun 2006 17:40:00 +0100, "Hanna Burdon"
<b...@p...onet.pl> wrote:

>In news:tr8l92509itp8ntclar4c4ku58cav5p52l@4ax.com, Krysia Thompson
>wrote:
>> Ale za to jaki modelowaty!
>Kiedyś był chyba szczuplejszy, to był jeszcze bardziej modelowaty. Tylko
>włoski ma trochę retro. :-)
>A oglądałaś może X-Factor: The Battle of the Stars, zespół "The Chefs" w
>szczególności? Aldo Zilli, Paul Rankin, Ross Burden i Jean-Christophe
>Novelli. Śpiewać nie umieją, ale występować na pewno. :-)
>Hania


niwe, nie widzialam :(
Rankina lubie. Juz nie pamietam za co :))))
Myslisz, ze modelowaty szuwaksem przyklepuje koafiure?

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


114. Data: 2006-06-22 16:41:58

Temat: Re: Kuroń [Było: Re: szarpanie się z sałatą jaki ma sens?]
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:e7dhb1$lic$4@nemesis.news.tpi.pl...


> Mi nie odpowiada, że on jest otyły (i to bardzo) - to świadczy o jego
> wiedzy n.t. dietetyki i w ogóle zdrowego trybu życia, takiemu
> kucharzowi nie zaufam.

Aaaa, to trzeba było mi mówić od razu, że Kuroń to nie kucharz, tylko
dietetyk propagujący 'zdrowy' - tfu, na psa urok - 'tryb życia',
cokolwiek by to nie oznaczało. Tez już ju nie ufam. A tyle lat byłem
przekonany, że to jednak kucharz, raz lepszy, raz gorszy, ale jednak
kucharz :o(

Pzdr
Paweł


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


115. Data: 2006-06-22 16:45:54

Temat: Re: szarpanie się z sałatą jaki ma sens?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 22 Jun 2006 17:48:34 +0100, "Hanna Burdon"
<b...@p...onet.pl> wrote:

>In news:e7e9af$alh$1@opal.icpnet.pl, Theli wrote:
>> flower napisał(a):
>>
>>>> Ja wole rwana, bo jest taka bardziej... nieporzadna :) Blizej mi do
>>>> gotowania w stylu Maklowicza czy Nigelli,
>>>
>>> Nie lubię Nigelli bo niehigienicznie oblizuje palce
>>
>> Tak jak pewnie 90% osob gotujacych w domu.
>
>Wspomniany Antony Worrall Thompson też oblizuje. Ale nie tak seksownie jak
>Nigella. ;-)
>
>Hania


On jest oblesny karzel ogrodowy, jakiego bym nie chciala miec w
moim ogrodzie :PP

Pierz, co szuka krasnala, z wedka, petem wiszacym w ustach i
szarym podkoszulku typu string vest :PPPPP
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


116. Data: 2006-06-22 16:46:25

Temat: Re: Kuron [By3o: Re: szarpanie sie z sa3at? jaki ma sens?]
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

In news:e7e3sd$f4l$1@nemesis.news.tpi.pl, Misiek wrote:
> zapominasz z jakich czasow "wywodzi sie" Kuron...
> iedy on gotowal nie bylo w sklepach wiele...
> Babany, pomarancze to na swieta sie tylko widu\ywalo... itd itp...

A co ma piernik do wiatraka?
Pomijając już drobny szczegół, że Kuroń "wywodzi się" z elitarnej
amerykańskiej szkoły gastronomicznej, gdzie mu prawdopodobnie nie
brakowało ani bananów, ani pomarańczy, ani żadnych innych składników.

Hania
--
***
What is a detour? A wrong way to the right place. [Laurel & Hardy]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


117. Data: 2006-06-22 16:46:41

Temat: Re: Kuron [By3o: Re: szarpanie sie z sa3at? jaki ma sens?]
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:e7dscs$kio$3@nemesis.news.tpi.pl...


> Dla mnie to tożsame.


No to pała z logiki.

Pzdr
Paweł


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


118. Data: 2006-06-22 16:48:34

Temat: Re: szarpanie się z sałatą jaki ma sens?
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

In news:e7e9af$alh$1@opal.icpnet.pl, Theli wrote:
> flower napisał(a):
>
>>> Ja wole rwana, bo jest taka bardziej... nieporzadna :) Blizej mi do
>>> gotowania w stylu Maklowicza czy Nigelli,
>>
>> Nie lubię Nigelli bo niehigienicznie oblizuje palce
>
> Tak jak pewnie 90% osob gotujacych w domu.

Wspomniany Antony Worrall Thompson też oblizuje. Ale nie tak seksownie jak
Nigella. ;-)

Hania
--
***
What is a detour? A wrong way to the right place. [Laurel & Hardy]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


119. Data: 2006-06-22 17:15:04

Temat: Re: Kuron [By3o: Re: szarpanie sie z sa3at? jaki ma sens?]
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** Misiek wrote:

>>> ZYCIE jest niezdrowe... bo sie zyje zyje a na koncu sie umiera ;-)
>>> Powtorze... jesli chcez ogladac programy o ZDROWYM zywieniu
>>> powinienes chyba zmenic kanal... albo wybierac tylo te programy
>>> ktore dietetycy prowadza... Ani Kuron ani Maklowicz ani Okrasa
>>> (tuziez wielu innych) nie sa DIETETYKAMI...

>> No i po Kuroniu to bardzo widać.

> Gros kucharzy/mistrow kuchni jest wlasnie "grubszych"

Wskaż jakiegoś. Kuroń nie jest "grubszy" tylko chorobliwie otyły.

> I co z tego wynika?

Że z pewnością dietetykiem nie jest.

--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


120. Data: 2006-06-22 17:25:00

Temat: Re: Kuroń [Było: Re: szarpanie się z sałatą jaki ma sens?]
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "czeremcha " <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e7eejd$e9b$1@inews.gazeta.pl...
> Misiek <p...@o...pl> napisał(a):
>
> /odpowiadam, bo to było do mnie/
>
> > Znowu spytam... jadles kiedys cokolwiek ugotowanego przez Maklowicza?
>
> Nie. I nie tęsknię do tego.


A masz czego zalowac...

> > A moze bedziesz twierdzic ze jestes od niego lepszy???
> > Wypowiadaj sie z lski swojej na tematy ktore znasz osobiscie...
>
> A zatem: /nie zaczyna się zdania od "a", ale co tam/:
> Jestem od niego lepsza, bo:
> - nie zagęszczam gorącego sosu wiśniowego sypiąc do niego suchą mąkę
> ziemniaczaną, z komentarzem: a to potem się zmiksuje,

A moze wczesniej make moczysz/podgrzewasz??

> - bo nie wkładam do krytego grilla /coś jakby metalowy piekarnik połączony
z
> kozą - no nie żywą - w którym pali się żywy ogień/ patelni z plastikową
> rączką, a jakimś cudem nie wyciągam zeń całkiem innej patelni,

Bo nie pracujesz na planie "...wedrowek..."
I cale szczescie ze nie...

> - nie zwijam gołąbków jak naleśnik w rulonik,

Tak sie sklada ze ogladalem i ten odcinek... zwijal i tak i tak...

> - nie wywalam na gospodarza obiektu, a dokładniej na jego marynarkę, sosu
z
> talerza, z komentarzem - mogę to panu wylizać,

Odrobina humoru nikomu jeszcze nie zaszkodzila

> - nie wrzucam do jeziora ugotowanej włoszczyzny, z komentarzem - to dla
> łabędzi,

Medialny z niego facet... i z "jajem" (niektorzy powiedza ze zapewne nawet z
dwoma heh)

> - nie twierdzę, że krem cytrynowy to w kuchni ubogich kaszubów standardowy
> deser; poza tym nie zagotowuję go, bo jak mówiła moja ciotka, /która miała
> nieszczęście w tym programie wystąpić i siedziała jak chmura gradowa/
> wszystkie kobitki z Kościerzyny tłumaczyły jej potem, "że szpajzy się nie
> gotuje". Ona mu to tłumaczyła, ale to nie ona była gwiazdą, tylko on,

Dokladnie tak jak mowisz... a jednak mui wyszlo... prawda?

> - nie przygotowuję ciasta na pyzy przez półtorej godziny. Przygotowywanie
to
> polegało głównie na dosypywaniu mąki.
>
> I tylko w tym ostatnim przypadku pan Robert przyznał się do winy, mierzono
> uciekający czas, pokazywano reakcję przechodniów itp. W pozostałych
> przypadkach był, jak to niektórzy mawiają, miszczem.
>
> Kiedyś oglądałam jego programy z ciekawości, potem dla śmiechu i
wyłapywania
> takich "bomb", teraz i to mi się znudziło.
>
> Ania

No coz... sa osoby ktorym "sztuka kulinarna" nawet podparta bardzo
specyficznym "Maklowiczowym" humorem sie nudzi...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 11 . [ 12 ] . 13 ... 20 ... 22


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[przepis]sałatka z pistacjami
Wysyp kalarep...
Pasteryzacja zakupionej kiełbasy
Przechowanie sera
fenomen Majonezu Kieleckiego

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »