Data: 2002-12-31 07:37:36
Temat: Re: MM - przepis na sos do spaghetti poszukiwany
Od: "misiczka" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Martka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aurh61$ee8$1@news.onet.pl...
> ale przeciez tunczyk i drob to bialko i z makaronem nie bardzo...
> generalnie wydaje mi sie, ze montignacowo makaron , to bedzie w sosie
> warzywnym - czyli same wegle.
> ja robie sos nastepujaco: podsmazam na malej ilosci oliwy z oliwek cebule,
w
> zasadzie do zeszklenia, do tego wlewam kartonik przecieru/ soku
pomidorowego
> pummaro, dodaje sol i mase ziol (najwiecej oregano i tymianku) - i juz.
> niestety jemy to bez sera zoltego na wierzchu.
Hmmm, chyba Ci się diety pomyliły ;-)
Monti zabrania łączyć tłuszcz z węglowodanami o IG wyższym niż 35, a makaron
ma IG zdecydowanie wyższe niż 35.
Natomiast nie zabrania łączenia węglowodanów z białkami. Dlatego makaron z
mięsem (bez tłuszczu) jest jak najbardziej OK. Natomiast właśnie Twoja
wersja z cebulą przysmażaną na tłuszczu według Montignaca jest nie do
przyjęcia. No i całe szczęście, że bez sera, bo w serze też jest tłuszcz,
więc z makaronem łączyć go nie należy :-)
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Prawda działa jak gorzkie wino: jest przykra w smaku,
lecz dobrze wpływa na trawienie
http://www.misiczka.republika.pl
|