Strona główna Grupy pl.misc.dieta MM-sernik

Grupy

Szukaj w grupach

 

MM-sernik

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 27


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2002-12-12 13:48:30

Temat: Re: MM-sernik
Od: "Hafsa" <h...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "misiczka" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ata647.3vvje0p.1@misiczka.pl...
>
> Użytkownik "Hafsa" <h...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:ata0rg$3ot$1@news.gazeta.pl...
>
> > Uwazasz,ze ten przepis jest Monti?A polaczenie tluszczu ,bialka i
> > cukru?
>
> Myślę, ze nie należy popadać w przesadę stosując dietę Montignaca.

Ale wlasnie czasem ta przesada to klucz do sukcesu.Sprawdzamy zawartosc
jogurtow,czy nie maja sladowych ilosci tluszczu i cukru,ogladamy
musztardy,keczupy,majonezy.Produkujemy sami majonez,sos pomidorowy,bo kupny
zawiera-cukier,a potem zajadamy sie ciastem w ktorym laczymy wszystko ze
soba.
Pewne produkty mozna polaczyc ze soba i zjesc ,ale w fazie 2,gdy juz
schudniemy i jest to traktowane jako ZAPLANOWANE odstepstwo.Takie jest moje
zdanie.Stosujac skrupulatnie Montiego osiagnelam sukces.
Nie czuje sie bardziej papieska od papieza,uwazam tylko,ze omijanie zasad
skonczy sie.....tyciem,a my baedziemy zdziwieni dlaczego.Moze sie myle,moze
przesadzam.Na sobie wiem,czym konczy sie jedzenie slodyczy i ciasta....waga
w gore.A tego ja juz nie chce.Pozdrawiam.Hafsa




--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2002-12-12 14:12:30

Temat: Re: MM-sernik
Od: "Bartek" <n...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik misiczka <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a...@m...pl...
>
> Użytkownik "Hafsa" <h...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:ata0rg$3ot$1@news.gazeta.pl...
>
> > Uwazasz,ze ten przepis jest Monti?A polaczenie tluszczu ,bialka i
> > cukru?Hmmm,ja nie sprobuje.Sama szukalam przepisu ,ale raczej na sernik
na
> > zimno,bez tluszczu,nie udal mi sie.Pozdrawiam Hafsa
>
> To daj słodzik zamiast cukru.
>
Slodziki sa nie trwale w wysokich temperaturach, nie nadaja sie do
pieczenia.... A jedynie do posypywania gotowych potraw - jak cukier puder...
To juz predzej ta fruktoza :))
Nikoosia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2002-12-13 08:09:48

Temat: Re: MM-sernik
Od: "Hafsa" <h...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Bartek" <n...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ata5g0$svo$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik misiczka <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:a...@m...pl...
> >
> > Użytkownik "Hafsa" <h...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:ata0rg$3ot$1@news.gazeta.pl...
> >
> > > Uwazasz,ze ten przepis jest Monti?A polaczenie tluszczu ,bialka i
> > > cukru?Hmmm,ja nie sprobuje.Sama szukalam przepisu ,ale raczej na
sernik
> na
> > > zimno,bez tluszczu,nie udal mi sie.Pozdrawiam Hafsa
> >
> > To daj słodzik zamiast cukru.
> >
> Slodziki sa nie trwale w wysokich temperaturach, nie nadaja sie do
> pieczenia.... A jedynie do posypywania gotowych potraw - jak cukier
puder...
> To juz predzej ta fruktoza :))
> Nikoosia
>

No i wrocilismy do punktu wyjscia.



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2002-12-19 10:42:32

Temat: Re: MM-sernik
Od: g...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

>
> A ja mam chyba przepis na sernik bez masła, tylko z żelatyną. Jak
> znajdę w
> > domu, to przytoczę, a Ty ocenisz, czy może być.:-)
> >
> > Pozdrawiam- Gosia
> Dlugo takiego szukalam,chetnie sprawdze,poszukaj ,prosze.Pozdrawiam Hafsa
>
>
> Ja w sprawie sernika.

70- 80 dkg sera przepuszczonego przez maszynkę, albo gotowego
3 jaja
aromat waniliowy
1 1/2 szklanki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
szklanka mleka
owoce
galaretka

Do sera dodać powoli ucierając po jednym żółtku i na końcu całe jajko, potem
wanilię i cukier.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki zimnego mleka, dolać resztę gorącego i wlać
do masy serowej.
Wyłożyć to na tortownicę. W przepisie jest na herbatnikach lub biszkoptach,
więc potem chyba trzeba będzie po prostu tych biszkoptów nie jeść, tylko dać
psu:-)
Wstawić do lodówki na kilka godzin. Potem ułożyć owoce, zalać galaretką
(tężejącą).

Mam jeszcze drugi przepis, ale to potem, bo już nie mam czasu teraz...

Gosia
> --
>

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2002-12-19 10:46:59

Temat: Re: MM-sernik
Od: Gosia Garkowska <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

in article 5...@n...onet.pl,
g...@p...onet.pl at g...@p...onet.pl wrote on 19/12/02
11:42:

> 70- 80 dkg sera przepuszczonego przez maszynkę, albo gotowego
> 3 jaja
> aromat waniliowy
> 1 1/2 szklanki cukru pudru
> 3 łyżeczki żelatyny
> szklanka mleka
> owoce
> galaretka


to nie jest sernik zgodny z MM
:-(((

--
*gosia*


--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2002-12-19 11:14:05

Temat: Re: MM-sernik
Od: "Kafka" <i...@N...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > 70- 80 dkg sera przepuszczonego przez maszynkę, albo gotowego
> > 3 jaja
> > aromat waniliowy
> > 1 1/2 szklanki cukru pudru
> > 3 łyżeczki żelatyny
> > szklanka mleka
> > owoce
> > galaretka
>
>
> to nie jest sernik zgodny z MM
> :-(((

A gdyby zamiast cukru dac fruktoze? I np nie 1 1/2 szklanki tylko 1
szklanke? Bedzie pewnie dosc slodkie.
To chyba wtedy mozna go podlaczyc pod MM?

Co na to eksperci?

Pozdr
Kafka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2002-12-19 11:21:49

Temat: Re: MM-sernik
Od: Gosia Garkowska <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

in article ats9p5$a2i$...@n...tpi.pl, Kafka at i...@N...pl wrote on
19/12/02 12:14:

> A gdyby zamiast cukru dac fruktoze? I np nie 1 1/2 szklanki tylko 1
> szklanke? Bedzie pewnie dosc slodkie.

fruktoza jest ze dwa razy slodsza niz cukier podobno.
i nie nalezy z nia przesadzac.

> To chyba wtedy mozna go podlaczyc pod MM?

a ten cukier w galaretce?

trzeba znalezc przepis na sernik z agarem
Hafsa, jak tam poszukiwania?
:-)))
>
> Co na to eksperci?
no wlasnie, co na to eksperci, bo ja nim nie jestem.

ale pozdrawiam

--
*gosia*


--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2002-12-19 11:35:37

Temat: Re: MM-sernik
Od: "Kafka" <i...@N...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > A gdyby zamiast cukru dac fruktoze? I np nie 1 1/2 szklanki tylko 1
> > szklanke? Bedzie pewnie dosc slodkie.
>
> fruktoza jest ze dwa razy slodsza niz cukier podobno.
> i nie nalezy z nia przesadzac.

Zakladam ze taki sernik jest na jakas wieksza forme, wiec tej fruktozy w
kawalku nie bedzie duzo, a jesli faktycznie jest 2 razy slodsza od cukru, to
proponuje dac pol szklanki i bedzie wogole nieduzo w przeliczeniu na kawalek
sernika.

> > To chyba wtedy mozna go podlaczyc pod MM?
> a ten cukier w galaretce?

Galaretke mozna zrobic samemu - nie kupna - na zelatynie i owocach lub soku
z owocow (pomarancze, cytryna) i ewentualnie fruktozie - wtedy bedzie ok.

<ciach>

Pozdr
Kafka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2002-12-19 11:56:00

Temat: Re: MM-sernik
Od: g...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

>>
> Zakladam ze taki sernik jest na jakas wieksza forme, wiec tej fruktozy w
> kawalku nie bedzie duzo,>
> >>
> Galaretke mozna zrobic samemu ->
> Pozdr
> Kafka
>
>Sernik jest na dużą tortownicę, można dać nawet więcej tego sera, tak do
kilograma, też wychodzi. Przepis podałam w oryginale, tzn. z cukrem pudrem, ale
myślałam oczywiście o zastąpieniu go fruktozą, która podobno jest dramatycznie
słodka, więc da się jej mniej.
A galaretka nie jest obowiązkowa, można dać same owoce, gęsto ułożone na
wierzchu, np. truskawki, grapefruity, świeże morele itp.

Gosia




--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2002-12-19 12:10:26

Temat: Re: MM-sernik
Od: Gosia Garkowska <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

in article ats9p5$a2i$...@n...tpi.pl, Kafka at i...@N...pl wrote on
19/12/02 12:14:

>
> A gdyby zamiast cukru dac fruktoze? I np nie 1 1/2 szklanki tylko 1
> szklanke? Bedzie pewnie dosc slodkie.
> To chyba wtedy mozna go podlaczyc pod MM?


a ta zelatyna? chyba tez nie za bardzo.
agaru trzeba!!!! i poslodzic np suszonymi morelami zmielonymi albo migdalami
zmielonymi.
ale moge sie mylic.
w kwesti sernikow nie dam sobie nic uciac.
--
*gosia zla na siebie, bo znowu nie trzyma diety (somebody help me please)*


--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

aerobik
ROTFL- na poprawę humoru :D
MM- kompot z suszu
za dużo jabłek???
Tlusz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »