Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.g
azeta.pl!not-for-mail
From: "Hafsa" <h...@g...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: MM torebki i miesko
Date: Tue, 14 Jan 2003 09:47:50 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 37
Message-ID: <b00k3i$q24$1@news.gazeta.pl>
References: <avjldv$q7m$1@news.tpi.pl> <a...@m...pl>
<avjn8f$gn5$1@news.tpi.pl> <avjrj4$24b$1@news.tpi.pl>
<avpvup$64f$1@news.tpi.pl> <avrbem$itv$3@news.gazeta.pl>
<avreiu$5cj$1@news.tpi.pl> <BA4707EE.1CFF4%ithilhin@gazeta.pl>
<avrkug$rl6$1@news.tpi.pl> <BA471FC2.1D012%ithilhin@gazeta.pl>
<avtu9p$adv$1@news.gazeta.pl> <avuur1$nbg$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pg4.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.gazeta.pl 1042535346 26692 217.99.225.4 (14 Jan 2003 09:09:06 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 14 Jan 2003 09:09:06 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-User: hafsa
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:13922
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:avuur1$nbg$1@news.tpi.pl...
>
> Dokładnego przepisu nie podam, bo ja wszystko robię na oko. Jeżeli chodzi
o
> agar to z moich doświadczeń ma właściwie taką moc jak żelatyna, tylko
trzeba
> go zagotować. Wrzucasz agar do ciepłego mleka, mieszasz, a potem gotujesz
> chwilkę, trochę studzisz (nie może być za gorące jak będziesz dodawała do
> sera) i miksujesz z serem i malinami.
Wychodzi mi to rzadkie,gdy robie z jogurtem lub sokiem wychodzi mi ok,a z
serkiem nie zsiada sie.Pozostaje miekkie.Dlatego pytam.
Hmm nie wiem co jeszcze tam może być
> czarodziejskiego, na opakowaniu agaru jest sposób przyrządzania,
> przynajmniej powinien być.
Kupuje na wage,w proszku,wiec przepisu na opakowaniu nie ma,bo nie ma
oryginalnego opakowania.
> PS. Hafso, żelatyny nie lubisz??? jest łatwiejsza w użyciu. K.
Tak,jest latwiejsza w uzyciu,ale jest niewiadomego pochodzenia i ten
zapach.Przedtem byla wolowa a po aferze z zelatyna nagle wszedzie jest
wieprzowa,nie bardzo w to wierze.A jak robie truskawki w galaretce,nie
bardzo mi pasuje ta wieprzowina jako doadatek.Agar jest latwy w
uzyciu,szybko sie scina ale nie wiem dlaczego w polaczeniu z serkiem nie
scina sie.Robilam 3x i nic z tego.A mozesz w domu kiedys zrobic i dokladnie
zapisac proporcje?Pozdraiwam i czekam z utesknieniem na sernik.Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|