Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Maienie spirytusu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Maienie spirytusu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-16 21:30:25

Temat: Re: Maienie spirytusu
Od: Docktor <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Jafi napisał:
> Chcialbym znac przepisy na zmaienie spirytusu. Bylbym wdzieczny jezeli ktos
> podzieli sie ze mna taka sztuka kulinarna. Za wszystkie odpowiedzi z gory
> dziekuje i pozdrawiam:
> JAFI
>

Nie wiem czy to jakas sztuka, ale jak uzdatniam spirytus, to po prostu
go przepalam (czyli mieszam z dosc ciemnym, czyli gorzkim, karmelem
rozrobionym na goroca z woda do konsystencji miodu). Proporcje takie,
zeby produkt wyjsciowy mial kolo 60-70 procent, potem musi sie
przegryzac co najmniej dobe. Jak zrobisz slabszy, bedzie sie przegryzac
dluzej.

Inne metody to mieszanie z miodem i woda (musi odstac i to dlugo),
niektorzy mieszaja z syropami owocowymi...

Milego majenia w kazdym razie :)

D.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Agar
Baba przy grillu
Re: Jaki deser, jakie ciasto??
Re: Jaki deser, jakie ciasto??
Re: obiad dla przyszłych teściów...horror

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »