| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-16 21:30:25
Temat: Re: Maienie spirytusuUżytkownik Jafi napisał:
> Chcialbym znac przepisy na zmaienie spirytusu. Bylbym wdzieczny jezeli ktos
> podzieli sie ze mna taka sztuka kulinarna. Za wszystkie odpowiedzi z gory
> dziekuje i pozdrawiam:
> JAFI
>
Nie wiem czy to jakas sztuka, ale jak uzdatniam spirytus, to po prostu
go przepalam (czyli mieszam z dosc ciemnym, czyli gorzkim, karmelem
rozrobionym na goroca z woda do konsystencji miodu). Proporcje takie,
zeby produkt wyjsciowy mial kolo 60-70 procent, potem musi sie
przegryzac co najmniej dobe. Jak zrobisz slabszy, bedzie sie przegryzac
dluzej.
Inne metody to mieszanie z miodem i woda (musi odstac i to dlugo),
niektorzy mieszaja z syropami owocowymi...
Milego majenia w kazdym razie :)
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |