« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-01 09:37:28
Temat: Mąka do pierniczkówWitam grupę.
Z racji, że zbliżają się święta, a jedyną rzeczą, jaka umiem upiec są
pierniczki, postanowiłam pierniczenie trochę urozmaicić.
Pytanie do grupy: jaką mąkę można użyć do pierniczków, żeby były dalej
dobre, a może jeszcze lepsze?
Mąk teraz wybór spory, poczynając od orkiszowej, przez amarantusową,
gryczaną, razową i pól półki innych.
Kuchnia to środowisko dla mnie wysoce nieprzyjazne, więc pytam z
głupia frant: jest sens eksperymentować? Zauważę różnicę w smaku?
Upiec pierniczki orkiszowe/gryczane/razowe, czy zmieszać różne
rodzaje?
Poradźcie.
--
.......:: s i w a ::.......
.:: JID:s...@j...org ::.
-#--#--#--#--#--#--#--#--#-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-01 12:27:49
Temat: Re: Mąka do pierniczkówGdzie jest taki wybrór mąki?
Pozdrawiam
Kasia
> Upiec pierniczki orkiszowe/gryczane/razowe, czy zmieszać różne
> rodzaje?
> Poradźcie.
>
> --
> .......:: s i w a ::.......
> .:: JID:s...@j...org ::.
> -#--#--#--#--#--#--#--#--#-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-01 12:41:50
Temat: Re: Mąka do pierniczków
Użytkownik "siwa" <siwa@BEZ_TEGO.gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:qfw6pogd1v8d$.dlg@franolan.net...
> Witam grupę.
> Z racji, że zbliżają się święta, a jedyną rzeczą, jaka umiem upiec są
> pierniczki, postanowiłam pierniczenie trochę urozmaicić.
> Pytanie do grupy: jaką mąkę można użyć do pierniczków, żeby były dalej
> dobre, a może jeszcze lepsze?
> Mąk teraz wybór spory, poczynając od orkiszowej, przez amarantusową,
> gryczaną, razową i pól półki innych.
> Kuchnia to środowisko dla mnie wysoce nieprzyjazne, więc pytam z
> głupia frant: jest sens eksperymentować? Zauważę różnicę w smaku?
> Upiec pierniczki orkiszowe/gryczane/razowe, czy zmieszać różne
> rodzaje?
> Poradźcie.
>
Moja rada jest taka: jeśli nie czujesz się pewnie w kuchni to zrób te pierniczki
tak jak robiłaś do tej pory, bo mogą nie wyjść
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-12-01 12:46:06
Temat: Re: Mąka do pierniczkówWg moich doświadczen - a pieke pierniczki wiele lat
daje sie pol na pol pszenna i zytnia.
Fiora
siwa wrote:
> Witam grupę.
> Z racji, że zbliżają się święta, a jedyną rzeczą, jaka umiem upiec są
> pierniczki, postanowiłam pierniczenie trochę urozmaicić.
> Pytanie do grupy: jaką mąkę można użyć do pierniczków, żeby były dalej
> dobre, a może jeszcze lepsze?
> Mąk teraz wybór spory, poczynając od orkiszowej, przez amarantusową,
> gryczaną, razową i pól półki innych.
> Kuchnia to środowisko dla mnie wysoce nieprzyjazne, więc pytam z
> głupia frant: jest sens eksperymentować? Zauważę różnicę w smaku?
> Upiec pierniczki orkiszowe/gryczane/razowe, czy zmieszać różne
> rodzaje?
> Poradźcie.
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-12-01 13:50:05
Temat: Re: Mąka do pierniczkówKasia <k...@i...pl> napisał(a):
> Gdzie jest taki wybrór mąki?
W sklepach. Ja jestem z Warszawy i w moim osiedlowym sklepie widziałam
mąkę orkiszową. A ponieważ kocham bułeczki orkiszowe, pomyslałam, że
może pierniczki też byłby dobre...
W supermarkecie LeClerc tez widziałam.
--
.......:: s i w a ::.......
.:: JID:s...@j...org ::.
-#--#--#--#--#--#--#--#--#-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-12-01 13:50:51
Temat: Re: Mąka do pierniczkówfiora <t...@c...com.pl> napisał(a):
> Wg moich doświadczen - a pieke pierniczki wiele lat
> daje sie pol na pol pszenna i zytnia.
Razowa? Wielorazowa?
--
.......:: s i w a ::.......
.:: JID:s...@j...org ::.
-#--#--#--#--#--#--#--#--#-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-12-01 20:04:03
Temat: Re: Mąka do pierniczków> > Wg moich doświadczen - a pieke pierniczki wiele lat
> > daje sie pol na pol pszenna i zytnia.
>
> Razowa? Wielorazowa?
Ja dawalam zwykla zytnia 720 bo jest ciemniejsza od zytniej 580. Nie sadze
jednak, ze mozna te maki kupic w sklepach.
Iza Wójcik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |