« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-25 14:55:54
Temat: Makaron chińskiCześć - macie jakieś pomysły jak przygotować makaron chiński (taki co sie go
kupuje na stoiskach z chińszczyzną w marketach - taki grubszy, żółtawy nie ten
sojowy przeźroczysty) - jakiś sos do tego? Cokolwiek? :)
pozdr
C
--
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the
shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark
near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in
rain.
Time to die.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-25 18:48:43
Temat: Re: Makaron chińskiUżytkownik "Catalyst" <c...@i...pl> napisał w wiadomości
news:epagc4$e87$1@inews.gazeta.pl...
> Cześć - macie jakieś pomysły jak przygotować makaron chiński (taki co sie
> go kupuje na stoiskach z chińszczyzną w marketach - taki grubszy, żółtawy
> nie ten sojowy przeźroczysty) - jakiś sos do tego? Cokolwiek? :)
>
> pozdr
> C
Cześć, ja mam pomysł na makaron chiński (taki jak w zupach chiń.) taki:
marchewkę, por (lub cebulę), pieczarki, kiełki sojowe podsamżyc na ostrym
ogniu. Jeśli kiełki są z puszki trzeba dodać je na końcu. Przyprawiam,
mięszam z ugotowanym makaronem chińskim całą paczę ok 500 g, o ile dobrze
pamiętam. I jeszcze chwilę podsmażam na dużej patelni. Najczęściej podaje to
z jajkiem sadzonym (bo znalazłam ten przepis w książce dla wegetarian) ale
noszę się z zamiarem dodania np wołowiny pokrojonej w kostkę i podsmażonej
intuicja mi mówi że będzie równie smaczne lub jeszcze lepsze :))
Smacznego ;-)
--
Pozdrawiam
Agnieszka Malinowska / AgMa
----------------------------------------------------
----------------------------
Zapraszamy na nasze aukcje:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=456
9001
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-26 07:44:27
Temat: Re: Makaron chiński
Użytkownik "AgMa" <butonierka@_beztego_butonierka.pl> napisał w wiadomości
news:45b8fb8d@news.home.net.pl...
> Cześć, ja mam pomysł na makaron chiński (taki jak w zupach chiń.) taki:
> marchewkę, por (lub cebulę), pieczarki, kiełki sojowe podsamżyc na ostrym
> ogniu. Jeśli kiełki są z puszki trzeba dodać je na końcu. Przyprawiam, mięszam
> z ugotowanym makaronem chińskim całą paczę ok 500 g, o ile dobrze pamiętam. I
> jeszcze chwilę podsmażam na dużej patelni. Najczęściej podaje to z jajkiem
> sadzonym (bo znalazłam ten przepis w książce dla wegetarian) ale noszę się z
> zamiarem dodania np wołowiny pokrojonej w kostkę i podsmażonej intuicja mi
> mówi że będzie równie smaczne lub jeszcze lepsze :))
> Smacznego ;-)
to moze byc niezle :) Bez marchewki (tą lubie tylko w postaci soku)
Dzięki i pozdr
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-28 21:58:25
Temat: Re: Makaron chińskiUżytkownik "Catalyst" <c...@i...pl> napisał w wiadomości
news:epcbf3$p1o$1@inews.gazeta.pl...
> to moze byc niezle :) Bez marchewki (tą lubie tylko w postaci soku)
> Dzięki i pozdr
> M
dodaj rzadkiej kupy. smak bedzie bardziej wyrafinowany
kupa jest dobra na wszystko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-02-01 22:49:53
Temat: Re: Makaron chiński** Catalyst wrote:
> Cześć - macie jakieś pomysły jak przygotować makaron chiński (taki co
> sie go kupuje na stoiskach z chińszczyzną w marketach - taki grubszy,
> żółtawy nie ten sojowy przeźroczysty) - jakiś sos do tego?
Nie ma czegoś takiego jak "makaron chiński". :) Co to za makaron masz
(COŚ musi być napisane na opakowaniu)? Temat był wałkowany ok. 4 tyg.
temu. Podałem kilka przepisów - przeszukaj grupę.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |