| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-07-31 13:18:51
Temat: Re: Mam blender - i co dalej?
Użytkownik "KOmiX" <m...@p...nospam.pl> napisał w wiadomości
news:eaka6d$lsd$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam serdecznie (pierwszy raz na grupie) :-)
>
> Niedawno nabylem droga kupna blender Braun (taki, jak na tej aukcji:
> http://skocz.pl/blender ) Obecnie uzywany jest glownie do robienia zupki
> dla corci :-), ale mam nadzieje, ze mozna go jeszcze wykorzystać do innych
> zadan. I tu moje pytanie:
> Czy mozna uzywac blendera do:
> - przygotowania ciasta do nalesnikow/gofrow?
> - 'starcia' ziemniakow na placki ziemniaczane?
> - zmielenia cukru na cukier-puder?
> - zmielenia kawy ziarnistej?
> Moze inne zastosowania? A moze jest gdzies stronka z przepisami, gdzie
> mozemy uzyc blendera?
>
Ostatnio mieliłam czekoladę (wcześniej zamrożoną) - spalił się.
--
Bunny i Arek (12.09.2005)
www.arek.cba.pl
moje allegro: http://tiny.pl/t16v
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-07-31 15:51:14
Temat: Re: Mam blender - i co dalej?
>>Moze inne zastosowania? A moze jest gdzies stronka z przepisami, gdzie
>>mozemy uzyc blendera?
Mozesz zrobic duza porcje pesto i zamrozic.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-08-03 14:18:35
Temat: Re: Mam blender - i co dalej?
"notujaca" <n...@g...pl> skrev i en meddelelse
news:C0F3C74A.90E8%notujaca@gazeta.pl...
> KOmiX napisał(a) 31/07/2006 14:21:
>
>> Dnia 2006/07/31 13:49, Użytkownik notujaca napisał:
>>> Oj taaak :-) Od pół roku robię sobie takie na śniadania. A jak masz
>>> końcówkę
>>> do kruszenia lodu, to polecam mrożoną kawę :-) Na upał świetna.
>>
>> Mam koncowke do lodu. Zdradzisz przepis?
>
> Są różne teorie, zresztą znajdziesz wątki na ten temat w archiwum.
A ja mam inny przepis - nasza smakuje jak milk shake kawowy :))
Najpierw mielisz lod - z jednej zamrozoenj porcji torebkowej. Potem wlewasz
mleko skondensowane slodzone, 2-3 lyzeczki kawy rozpuszczalnej i kieliszek
wodki. Zmiksowac razem i gotowe :)
Oprocz tego blendera uzywam to zup kremow (np porowej czy czosnkowej) , do
mielenia parmesanu ( do ceasar salad, caly sos robie w tym pojemniku ale ser
tre oddzielnie - na poczatku). Jeszcze do ubijania smietany, do ajoili (jak
to sie pisze??), do nalesnikow (zadnych grudek z maki), plackow
ziemiaczanych (duzo zalezy od ziemniakow - z niektorych wychodza takie same
jak po tarce, inne miela sie na drobno, taka loteria). czasem do
poszatkowania warzyw, zwlaszcza cebuli :) To chyba wszystko :)
Pozdr
iska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |