Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!not-for-mail
From: "iska" <i...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mam blender - i co dalej?
Date: Thu, 3 Aug 2006 16:18:35 +0200
Organization: INTERIA.PL S.A.
Lines: 32
Message-ID: <eat0fg$4ch$1@news.interia.pl>
References: <eaka6d$lsd$1@nemesis.news.tpi.pl> <eakpsd$oks$2@bongos.pseinfo.pl>
<C0F3BADE.90E3%notujaca@gazeta.pl> <eaksit$hrj$1@atlantis.news.tpi.pl>
<C0F3C74A.90E8%notujaca@gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 56344de5.rev.stofanet.dk
X-Trace: news.interia.pl 1154614576 4497 86.52.77.229 (3 Aug 2006 14:16:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 3 Aug 2006 14:16:16 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-Priority: 3
X-Authenticated-User: iskabelska % interia+pl
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:274694
Ukryj nagłówki
"notujaca" <n...@g...pl> skrev i en meddelelse
news:C0F3C74A.90E8%notujaca@gazeta.pl...
> KOmiX napisał(a) 31/07/2006 14:21:
>
>> Dnia 2006/07/31 13:49, Użytkownik notujaca napisał:
>>> Oj taaak :-) Od pół roku robię sobie takie na śniadania. A jak masz
>>> końcówkę
>>> do kruszenia lodu, to polecam mrożoną kawę :-) Na upał świetna.
>>
>> Mam koncowke do lodu. Zdradzisz przepis?
>
> Są różne teorie, zresztą znajdziesz wątki na ten temat w archiwum.
A ja mam inny przepis - nasza smakuje jak milk shake kawowy :))
Najpierw mielisz lod - z jednej zamrozoenj porcji torebkowej. Potem wlewasz
mleko skondensowane slodzone, 2-3 lyzeczki kawy rozpuszczalnej i kieliszek
wodki. Zmiksowac razem i gotowe :)
Oprocz tego blendera uzywam to zup kremow (np porowej czy czosnkowej) , do
mielenia parmesanu ( do ceasar salad, caly sos robie w tym pojemniku ale ser
tre oddzielnie - na poczatku). Jeszcze do ubijania smietany, do ajoili (jak
to sie pisze??), do nalesnikow (zadnych grudek z maki), plackow
ziemiaczanych (duzo zalezy od ziemniakow - z niektorych wychodza takie same
jak po tarce, inne miela sie na drobno, taka loteria). czasem do
poszatkowania warzyw, zwlaszcza cebuli :) To chyba wszystko :)
Pozdr
iska
|