Data: 2006-08-03 14:18:35
Temat: Re: Mam blender - i co dalej?
Od: "iska" <i...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"notujaca" <n...@g...pl> skrev i en meddelelse
news:C0F3C74A.90E8%notujaca@gazeta.pl...
> KOmiX napisał(a) 31/07/2006 14:21:
>
>> Dnia 2006/07/31 13:49, Użytkownik notujaca napisał:
>>> Oj taaak :-) Od pół roku robię sobie takie na śniadania. A jak masz
>>> końcówkę
>>> do kruszenia lodu, to polecam mrożoną kawę :-) Na upał świetna.
>>
>> Mam koncowke do lodu. Zdradzisz przepis?
>
> Są różne teorie, zresztą znajdziesz wątki na ten temat w archiwum.
A ja mam inny przepis - nasza smakuje jak milk shake kawowy :))
Najpierw mielisz lod - z jednej zamrozoenj porcji torebkowej. Potem wlewasz
mleko skondensowane slodzone, 2-3 lyzeczki kawy rozpuszczalnej i kieliszek
wodki. Zmiksowac razem i gotowe :)
Oprocz tego blendera uzywam to zup kremow (np porowej czy czosnkowej) , do
mielenia parmesanu ( do ceasar salad, caly sos robie w tym pojemniku ale ser
tre oddzielnie - na poczatku). Jeszcze do ubijania smietany, do ajoili (jak
to sie pisze??), do nalesnikow (zadnych grudek z maki), plackow
ziemiaczanych (duzo zalezy od ziemniakow - z niektorych wychodza takie same
jak po tarce, inne miela sie na drobno, taka loteria). czasem do
poszatkowania warzyw, zwlaszcza cebuli :) To chyba wszystko :)
Pozdr
iska
|