Data: 2011-06-12 15:17:35
Temat: Re: Merlot czy Kadarka
Od: "Chiron" <c...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:60aogq9cqy8h$.1fbs3btfe2nub$.dlg@40tude
.net...
Dnia Sun, 12 Jun 2011 08:32:16 +0200, Chiron napisał(a):
> Może się mylę, ale w Polsce w miarę dobre, francuskie wino to powyżej 150
> zł, podczas gdy tej samej jakości chilijskie- 50 zł. No cóż- "etykietka"
> kosztuje:-)
W sumie to i tak one wszystkie siarkowane.. . Wyczuwam to na odległość,
tylko zbliżę nos. To swoiste kalectwo mojego nosa każe mi pić najchętniej
wina robione przez MŚK - kilkudziesięcioletnia praktyka oparta na
doświadczeniach ojca i dziadka daje klasę...
====================================================
=====================================
Kadzie, w których dojrzewa wino- myje się roztworem SO2- działa
antygrzybicznie. Niczego lepszego dotąd nie wynaleziono.
Te za kilka tysięcy robi się inną technologią- można np wyprodukować dla
nich kadzie- i tak są drogie, będą też stać kilka lat.
--
Prawda, Prostota, Miłość
Chiron
|