Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!fargo.cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!news.astercity.net!not
-for-mail
From: "Januszeq" <k...@w...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: [Monti] Ilosc zlych weglowodanow a poziom cukru we krwii....
Date: Fri, 11 Oct 2002 14:04:43 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 60
Message-ID: <ao6ep6$4gv$1@foka.acn.pl>
References: <ao3urq$hq8$1@news.gazeta.pl> <ao6b1n$jd6$1@news.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 244-tor-1.acn.waw.pl
X-Trace: foka.acn.pl 1034337894 4639 62.121.68.244 (11 Oct 2002 12:04:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Fri, 11 Oct 2002 12:04:54 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:10439
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Hafsa " <h...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:ao6b1n$jd6$1@news.gazeta.pl...
> owrank <o...@N...gazeta.pl> napisał(a):
>
> > Witam !
> > Jak pewnie nie jedna osoba na grupie ostatnio odzywiam sie wg zalecen
> > Montignac'a (bo trudno to nazwac prawdziwa dieta ;)
> ocywiscie ,to nie dieta,a sposob odzywiania sie,metoda,jak podkresla autor
> ) i poza tym ze powoli
> > dziala
> zalezy na kogo,niektorzy pisza o znaczacym spadku wagi po rozpoczeciu tego
> sposobu odzywainai sie
> i czuje sie na prawde lepiej to nurtuje mnie jedno pytanie:
> > jak sie przklada ilosc 'zlych' weglowodanow na poziom cukru we krwii.
> > Jaka bedzie roznica pomiedzy poziomem cukru we krwi po zjedzeniu zalozmy
50
> > gram frytek a 200 gram frytek ??? czy poziom maksymalny bedzie wyzszy
czy
> > moze dluzej bedzie sie utrzymywal we krwii czy co ?????
>
> Trudne pytnia,bo wymagaja po prostu ekserymentu z badaniem poziomu cukru
po
> zjedzeniu konktretnej ilosci
> > Zalozmy trzy scenariusze: jeden ze starych nawykow zywieniowych a dwa
> blizsze
> > Montignac'owi :
> > 1. Jem dwa jajka na twardo z kupnym majonezem (z cukrem) i bialym
chlebem.
> > Popijam slodzona herbata
> > 2. Jem dwa jajka na twardo z kupnym mazonezem (z cukrem). bez chleba i
> > popijam gorzka herbbata.
> > 3. Jem dwa jajka na twardo bez majonezu, bez chleba i popjam gorzka
herbata.
> >
> > Pierwszy jest ewidetnie niezgodny z zasadami Montignac'a
> > Drugi tez jest niezgodny ale tylko w zakresie majonezu (czyli bardzo
> > niewielkiej ilosci cukru). Jak zareaguje na to wszystko organizm ???
Miedzy
> > trzecim a drugim roznica tkwi doslownie w gramach cukru, a jednak...
> >
> > Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc. owrank
> >
> Ja nie znam odpowiedzi na to co ciebie nurtuje,ale logicznie rzecz
biorac,2 i
> 3 scenariusz wywola podobny poziom cukru we krwi.
> Aby nie miec takich dylematow po prostu nie uzywaj kupnego majonezu,zrob
> sobie swoj,domowy,bez cukru.
> Organizm to jest taka zagadkowa istota,ze nie jestes wsptanie przeiwdziec
> jego reakcji,pytanie tylko w jakim stanie jest twoja trzustka?
> Czy juz doszla do siebie ,gdy jestes na Montim,mysle,ze na to trzeba
czasu.
> Pozdrawiam i mysle,ze nie powinienes zadreczac sie takimi problemami,jedz
> zgodnie z sasadami i juz.Hafsa
A po czym poznać, że trzustka już doszła do siebie ?
|