Data: 2002-11-18 16:48:04
Temat: Re: Monti a grzyby
Od: "Bartek" <n...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
.
>
> Hmm, jestem lamerem, jeśli chodzi o MM.
> Nie wiem, skąd dokładnie bierze się indeks glikemiczny, ale chętnie się
> dowiem :-)
> Do tej pory myślałam, że ma coś wspólnego z węglowodanami.
> Suszone borowiki mają 34 gramy węglowodanów.
>
No wiec Monti grzyby poleca jak najbardziej, a nawet ubolewa ze we Francji
nie je sie pieczarek tak czesto jak w innych krajach ;)) Pieczarki sa
swietne jesli chcesz zagescic sos czy inna potrawe np. zupe... Wystarczy
tylko je zmiksowac....
Przy okazji wczoraj moj Monti tata zrobil mi taka oto kolacje... ryz brazowy
ugotowal, do tego taka mieszanka - pokrojona piers kurczaka, pieczarki dos
grubo pokrojone, i do tego cos jeszcze ( nie wiem co bo mu do garnka nie
zagladalam), ale bylo geste i w sumie stanowilo cos ala gulasz... pysznosci
;) Tylko nie umiem nigdzie znalezc dzikiego ryzu, albo ryzu nie
luskanego......
Pozdrawiama
Nikoosia
|