« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-15 07:46:45
Temat: Monti - kilka pytan
Witam! Jak zwykle naszly mnie kolejne watpliwosci dotyczace diety
Montignaca.
1) Czy mozna jesc dzem slodzony sokiem z winogron ? (Czytalam na grupie
jakas niepokojaca wiadomosc na temat tego soku)
2) Czym zastapic tradycyjna panierke czyli bulke tarta . to samo tyczy sie
roznego rodzaju kotletow mielonych , sojowych itp - jakiej substancji
wiazacej uzyc zamiast tej przekletej bulki ?
Pozdrawiam i zycze Wszystkim sukcesow w odchudzaniu :)
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2002-10-15 07:55:27
Temat: Re: Monti - kilka pytan
Uzytkownik "Anna Zientarska" <s...@p...bg.univ.gda.pl> napisal w
wiadomosci
news:Pine.HPP.3.96L01AT.1021015094047.22162A-100000@
panda.bg.univ.gda.pl...
>
>
> Witam! Jak zwykle naszly mnie kolejne watpliwosci dotyczace diety
> Montignaca.
>
> 1) Czy mozna jesc dzem slodzony sokiem z winogron ? (Czytalam na grupie
> jakas niepokojaca wiadomosc na temat tego soku)
>
> 2) Czym zastapic tradycyjna panierke czyli bulke tarta . to samo tyczy sie
> roznego rodzaju kotletow mielonych , sojowych itp - jakiej substancji
> wiazacej uzyc zamiast tej przekletej bulki ?
Zamiast "tej przekletej bulki" moja Pani uzywa do mias wszelkich oraz ryb
zwiórkowanego zóltego sera (sam scieram to wiem chociem jest facet)
Pozdrawiam
JAnuszeq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2002-10-15 08:27:29
Temat: Re: Monti - kilka pytan
Użytkownik "Januszeq" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aoghlg$dcc$1@foka.acn.pl...
|
| Uzytkownik "Anna Zientarska" <s...@p...bg.univ.gda.pl> napisal w
| wiadomosci
|
news:Pine.HPP.3.96L01AT.1021015094047.22162A-100000@
panda.bg.univ.gda.pl...
| >
| >
| > Witam! Jak zwykle naszly mnie kolejne watpliwosci | > 2) Czym zastapic
tradycyjna panierke czyli bulke tarta . to samo tyczy sie
| > roznego rodzaju kotletow mielonych , sojowych itp - jakiej substancji
| > wiazacej uzyc zamiast tej przekletej bulki ?
|
Można kupić na targu mąkę żytnią z pełnego przemiału i używać jako bułki
tartej.
Pozdrawiam Teresa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2002-10-15 08:29:44
Temat: Re: Monti - kilka pytan> > Witam! Jak zwykle naszly mnie kolejne watpliwosci dotyczace diety
> > Montignaca.
> >
> > 1) Czy mozna jesc dzem slodzony sokiem z winogron ? (Czytalam na grupie
> > jakas niepokojaca wiadomosc na temat tego soku)
> >
> > 2) Czym zastapic tradycyjna panierke czyli bulke tarta . to samo tyczy
sie
> > roznego rodzaju kotletow mielonych , sojowych itp - jakiej substancji
> > wiazacej uzyc zamiast tej przekletej bulki ?
>
> Zamiast "tej przekletej bulki" moja Pani uzywa do mias wszelkich oraz ryb
> zwiórkowanego zóltego sera (sam scieram to wiem chociem jest facet)
fajna panierka jest tez z parmezanu :)
mozna kupic gotowy starty
pozdrawiam
--
Saman_tha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2002-10-15 08:45:29
Temat: Re: Monti - kilka pytan
Użytkownik Anna Zientarska <s...@p...bg.univ.gda.pl> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych
napisał:Pine.HPP.3.96L01AT.1021015094047.22162A-1000
0...@p...bg.univ.gda.pl.
..
>
>
> Witam! Jak zwykle naszly mnie kolejne watpliwosci dotyczace diety
> Montignaca.
>
> 1) Czy mozna jesc dzem slodzony sokiem z winogron ? (Czytalam na grupie
> jakas niepokojaca wiadomosc na temat tego soku)
>
> 2) Czym zastapic tradycyjna panierke czyli bulke tarta . to samo tyczy sie
> roznego rodzaju kotletow mielonych , sojowych itp - jakiej substancji
> wiazacej uzyc zamiast tej przekletej bulki ?>
>
zarówno cukier jak i bulka tarta jest zdecydowanie "be".
Smazone na tluszczyku miaska sa równiez "be". Pozostaje miesko duszone lub z
grilla. Moja Pani zafundowala sobie takie cudo elektryczne i piecze super
miesko bez odrobiny tluszczu, ze o panierkach czy tez klarze nie wspomne.
Czyli nie panierujemy. Nigdy i niczego.
pzdr
tade
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2002-10-15 08:50:34
Temat: Re: Monti - kilka pytan
Uzytkownik "Anna Zientarska" <s...@p...bg.univ.gda.pl> napisal w
wiadomosci
news:Pine.HPP.3.96L01AT.1021015094047.22162A-100000@
panda.bg.univ.gda.pl...
>
>
> Witam! Jak zwykle naszly mnie kolejne watpliwosci dotyczace diety
> Montignaca.
>
> 1) Czy mozna jesc dzem slodzony sokiem z winogron ? (Czytalam na grupie
> jakas niepokojaca wiadomosc na temat tego soku)
Raczej dzemy bez cukru,niczym nie slodzone,najlepiej zrob sama z suszonych
moreli,albo sliwek.Soki maja duza koncentracje cukru,wiecej niz
owoce,dlatego w fazie 1 nie sa polecane
> 2) Czym zastapic tradycyjna panierke czyli bulke tarta . to samo tyczy sie
> roznego rodzaju kotletow mielonych , sojowych itp - jakiej substancji
> wiazacej uzyc zamiast tej przekletej bulki ?
Ja uzywam otrebow pszennych, w niewielkiej ilosci,do zageszczenia,ale
sposob Januszqa i Saman_thy chyba jest lepszy.
Pozdrawiam Hafsa
>
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2002-10-15 09:19:52
Temat: Re: Monti - kilka pytan
Użytkownik "Strzyga" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aogjhh$bi7$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "Januszeq" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:aoghlg$dcc$1@foka.acn.pl...
> |
> | Uzytkownik "Anna Zientarska" <s...@p...bg.univ.gda.pl> napisal w
> | wiadomosci
> |
>
news:Pine.HPP.3.96L01AT.1021015094047.22162A-100000@
panda.bg.univ.gda.pl...
> | >
> | >
> | > Witam! Jak zwykle naszly mnie kolejne watpliwosci | > 2) Czym zastapic
> tradycyjna panierke czyli bulke tarta . to samo tyczy sie
> | > roznego rodzaju kotletow mielonych , sojowych itp - jakiej substancji
> | > wiazacej uzyc zamiast tej przekletej bulki ?
> |
> Można kupić na targu mąkę żytnią z pełnego przemiału i używać jako bułki
> tartej.
Ale przy smażeniu chyba z każdą mąką robi się coś paskudnego
Kto wie ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2002-10-15 09:24:29
Temat: Re: Monti - kilka pytanin article aogjv7$sv9$...@n...tpi.pl, Faber at m...@p...fm wrote on
15/10/02 10:45:
> Smazone na tluszczyku miaska sa równiez "be". Pozostaje miesko duszone lub z
> grilla. Moja Pani zafundowala sobie takie cudo elektryczne i piecze super
> miesko bez odrobiny tluszczu, ze o panierkach czy tez klarze nie wspomne.
a gdzie kupila takie cudo elektryczne? znaczy jakie? bo ja mysle od jakiegos
czasu nad takim czyms i poszukuje porady co jest dobre a co nie.
i bede oszczedzac i na gwiazdke bede miec prezent.
albo wczesniej.
pozdrawiam
Gosia
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2002-10-15 09:26:43
Temat: Re: Monti - kilka pytan
Użytkownik "Faber" <m...@p...fm> napisał w wiadomości
news:aogjv7$sv9$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik Anna Zientarska <s...@p...bg.univ.gda.pl> w wiadomooci do
> grup dyskusyjnych
>
napisał:Pine.HPP.3.96L01AT.1021015094047.22162A-1000
0...@p...bg.univ.gda.pl.
> ..
> >
> >
> > Witam! Jak zwykle naszly mnie kolejne watpliwosci dotyczace diety
> > Montignaca.
> >
> > 1) Czy mozna jesc dzem slodzony sokiem z winogron ? (Czytalam na grupie
> > jakas niepokojaca wiadomosc na temat tego soku)
> >
> > 2) Czym zastapic tradycyjna panierke czyli bulke tarta . to samo tyczy
sie
> > roznego rodzaju kotletow mielonych , sojowych itp - jakiej substancji
> > wiazacej uzyc zamiast tej przekletej bulki ?>
> >
> zarówno cukier jak i bulka tarta jest zdecydowanie "be".
> Smazone na tluszczyku miaska sa równiez "be". Pozostaje miesko duszone lub
z
> grilla. Moja Pani zafundowala sobie takie cudo elektryczne i piecze super
> miesko bez odrobiny tluszczu, ze o panierkach czy tez klarze nie wspomne.
> Czyli nie panierujemy. Nigdy i niczego.
> pzdr
> tade
NICZEGO NIE PRÓBUJĘ REKLAMOWAĆ
Ale kupcie sobie sprzęt do gotowania, smażenia, pieczenia, etc. gorącym
powietrzem
To się nazywa chyba "Kombiwar", "CycloJet" czy jakoś tak. Tylko wybierajcie
z plastikową pokrywą, nie parzy nawet jak w środku jest 200 stopni C. To
zdecydowanie NAJLEPSZE co dotąd wymyślili. Od kiedy to mamy nasza kuchenka
jest używana około raz w miesiącu.
Polecam
JAnuszeq
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2002-10-15 10:12:04
Temat: Re: Monti - kilka pytan
Użytkownik "Januszeq" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aogmjs$256$1@foka.acn.pl...
> Ale przy smażeniu chyba z każdą mąką robi się coś paskudnego
> Kto wie ?
Procz podniesienia IG,przy smazeniu maki i produktow macznych wytwarzaja sie
duze ilosci akrylamidu,czy jakos tak,to odkrycie Szwedow z ostatnich
miesiecy.Ta substancja jest w bardzo duzym stezeniu,przy samzeniu/tez
ziemniakow/ i jest substancja rakotworcza.Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |