« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-12-28 10:57:15
Temat: NADZIENIA...MIGDAŁOWE
25 dag migdałów słodkich (i kilka gorzkich)
10 dag cukru
pół opakowania cukru wanilinowego
1 łyżka masła
1 jajko
5 dag cykaty
Migdały sparzyć, obrać i utrzeć. Dodać drobno posiekaną cykatę, cukier,
cukier wanilinowy, masło, dobrze wymieszać, dodać delikatnie mieszając pianę
z bialka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-12-28 11:12:48
Temat: Re: NADZIENIA..."Prawusek" <p...@i...pl> wrote in message
news:hha32v$bl9$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> MIGDAŁOWE
>
> 25 dag migdałów słodkich (i kilka gorzkich)
> 10 dag cukru
> pół opakowania cukru wanilinowego
> 1 łyżka masła
> 1 jajko
> 5 dag cykaty
>
> Migdały sparzyć, obrać i utrzeć. Dodać drobno posiekaną cykatę, cukier,
> cukier wanilinowy, masło, dobrze wymieszać, dodać delikatnie mieszając
pianę
> z bialka.
NADZIENIE JABŁKOWO - RODZYNKOWE
20 dag jabłka
10 dag rodzynki
5 g starta gałka muszkatołowa
5 dag cukier
Jabłka obrać, posiekać drobno lub zetrzeć na tarce, rodzynki wymyć w ciepłej
wodzie, przepłukac zimną wodą, osączyć i drobno posiekać, całość wymieszać
dodając startą gałkę muszkatołową i cukier.
Ogólnie jest tego dużo - to mołdawskie specjały... :-)))))))))
http://www.youtube.com/watch?v=mTeZlfs2NVY
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |