Data: 2007-06-26 13:44:43
Temat: Re: Nauka o szkodliwości cukru (czyt. węglowodanów)
Od: "Hania " <v...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krystyna*Opty* <K...@a...spam.pl> napisał(a):
> Nauka o szkodliwości cukru (czyt. węglowodanów)
> http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-cukierp
owody.htm
czy naprawde myslisz, ze w cytowanej ksiazce (Autorka książki "Pokonaj nałóg
słodzenia") ma na myśli wszystkie węglowodany i odnosi się do tych, co
słodzą herbatę np soją? ;-)
> Smaczne i aromatyczne chemikalia spożywcze
> http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-frytki.
htm
te, piguła, no ale ponoc wasza dieta wręcz opiera się na smażeniu. Ale czemu
przenosisz wasze zwyczaje na nas (wasza niewiedzę również) i przypuszczasz,
że zażeramy się frytkami?
> Cukier (węglowodany)
> http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-cukier1
.htm
>
> Polityka procukrowa
> http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-cukier2
.htm
krytykę polityki procukrowej nazywasz nauką?
> Aspartam nie lepszy od cukru
> http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-asparta
m1.htm
>
>
> Jak to jest, że przy tylu dowodach o szkodliwości cukru eksperci
> nadal zalecają piramidę żywieniową (WYSOKOcukrową! właśnie...)?
> Chyba jednak liczą na głupotę "cukrowych baranków"... ;)
mylisz namiętnie cukier rafinowany z całą grupą węglowodanów stosując
zamiennie oba pojęcia. To tak, jakbyśmy my zalecali nie unikanie tłuszczy,
ale ich eliminację. No zwiała baba z podstawówki na bank.
h.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|