Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia No to ryba...

Grupy

Szukaj w grupach

 

No to ryba...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 19


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2009-01-30 09:31:52

Temat: Re: No to ryba...
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

medea pisze:

> O, to brzmi nieźle. Jak się do tego zabrać? Rozmrozić? Dodać trochę
> oliwy? Jak długo zapiekać? W jakiej temperaturze?

Robię większość rzeczy na wyczucie. Rozmrażałam przed pieczeniem (lepiej
w misce, bo wyjdzie sporo "wody"), piekłam sprawdzając miękkość
patyczkiem drewnianym, około 20 minut, w temp. początkowo max, potem
zredukowałam piekarnik do 200 stopni. Folia rozgrzebana, by para mogla
odchodzić, a ryba nie była rozpaćkana.
>
> I do tego ten szpinakowy sos czy inny?

Jaki lubisz, wszystko będzie dobrze, byle Wam smakowało.
Ja wsuwam łososia solo, tylko z sokiem cytrynowym i pieprzem, oczywiście
nie mam patentu na obiektywizmy smakowe, więc tym się nie kieruj.
Do tego dobra jest szklaneczka lekkiego wina, ale to niekoniecznie.
--
BBjk
http://bajarka.fotolog.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2009-01-30 09:47:06

Temat: Re: No to ryba...
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Bbjk pisze:

> Robię większość rzeczy na wyczucie.

Dzięki za sugestie. Poeksperymentuję.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2009-01-30 15:50:04

Temat: Re: No to ryba...
Od: "Bluzgacz" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista <p...@g...com> napisał(a):

> Mo=BFesz zag=EA=B6ci=E6 lekko krochmalem ry=BFowym lub kukurydzianym.


Tak jak ty zageszczasz SWOIM krochmalem to co wpierdalasz?
Nie dziwne, ze cie kazda kobieta rzucila i ze bachory nie chca cie znac...


Bluzgacz

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2009-01-30 16:12:26

Temat: Re: No to ryba...
Od: "misiczka" <i...@g...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:gluf18$t7u$3@atlantis.news.neostrada.pl...
> Ikselka pisze:
>
>> I biały pieprz.
>> I trochę czosnku... troszeczkę, koniecznie. Może być granulowany.
>
> Dzięki, dzięki! O białym pieprzu, czosnku, soli pisałam pod hasłem
> "przyprawiona" ;)

Dodałabym do śmietany albo mąkę albo jajko, bo inaczej się może ściąć w gorącym.

--
misiczka
Lesława Jaworowska



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2009-01-30 18:09:26

Temat: Re: No to ryba...
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Bbjk pisze:

> zredukowałam piekarnik do 200 stopni. Folia rozgrzebana, by para mogla
> odchodzić, a ryba nie była rozpaćkana.

Tak zrobiłam. Upiekłam w folii alu z odrobiną masła i przypraw. Do tego
podałam sos czosnkowy majonezowo-śmietanowy, frytki i ugotowane na parze
brokuły. Wyszło wyśmienite. Dzięki za sugestie. :)

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2009-01-30 18:10:30

Temat: Re: No to ryba...
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Nadal jednak nie uważam, że łosoś jest tłusty. Wędzony - tak, ale w
pieczonym w ogóle nie czuć tłuszczu, jest wręcz suchy.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2009-01-30 20:45:30

Temat: Re: No to ryba...
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 30 Sty, 19:10, medea <e...@p...fm> wrote:
> Nadal jednak nie uważam, że łosoś jest tłusty. Wędzony - tak, ale w
> pieczonym w ogóle nie czuć tłuszczu, jest wręcz suchy.
>
> Ewa

Ciekawe, znowu widziałęm pangę na reklamie, tego to nawet na nawóz bym
nie użył...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2009-01-30 20:49:43

Temat: Re: No to ryba...
Od: hy <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 30 Jan 2009 12:45:30 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):

> On 30 Sty, 19:10, medea <e...@p...fm> wrote:
>> Nadal jednak nie uważam, że łosoś jest tłusty. Wędzony - tak, ale w
>> pieczonym w ogóle nie czuć tłuszczu, jest wręcz suchy.
>>
>> Ewa
>
> Ciekawe, znowu widziałęm pangę na reklamie, tego to nawet na nawóz bym
> nie użył...

Obrzydziłeś mi ją zupełnie. Chyba juz nie kupię. Ale terrina była dobra...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2009-01-30 20:51:28

Temat: Re: No to ryba...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 30 Jan 2009 21:49:43 +0100, hy napisał(a):

> Dnia Fri, 30 Jan 2009 12:45:30 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>
>> On 30 Sty, 19:10, medea <e...@p...fm> wrote:
>>> Nadal jednak nie uważam, że łosoś jest tłusty. Wędzony - tak, ale w
>>> pieczonym w ogóle nie czuć tłuszczu, jest wręcz suchy.
>>>
>>> Ewa
>>
>> Ciekawe, znowu widziałęm pangę na reklamie, tego to nawet na nawóz bym
>> nie użył...
>
> Obrzydziłeś mi ją zupełnie. Chyba juz nie kupię. Ale terrina była dobra...

Co za "hy" - coś mi czytnik wariuje. Ikselka jestem, kurczę!!!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Thai style
OBIADEK PARZYBRODA Z OMASTA...
Przygotowanie wedliny na zimno - kilka pytan
Co do kanapek?
y, czosnek zzieleniał

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »