« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2009-01-30 09:31:52
Temat: Re: No to ryba...medea pisze:
> O, to brzmi nieźle. Jak się do tego zabrać? Rozmrozić? Dodać trochę
> oliwy? Jak długo zapiekać? W jakiej temperaturze?
Robię większość rzeczy na wyczucie. Rozmrażałam przed pieczeniem (lepiej
w misce, bo wyjdzie sporo "wody"), piekłam sprawdzając miękkość
patyczkiem drewnianym, około 20 minut, w temp. początkowo max, potem
zredukowałam piekarnik do 200 stopni. Folia rozgrzebana, by para mogla
odchodzić, a ryba nie była rozpaćkana.
>
> I do tego ten szpinakowy sos czy inny?
Jaki lubisz, wszystko będzie dobrze, byle Wam smakowało.
Ja wsuwam łososia solo, tylko z sokiem cytrynowym i pieprzem, oczywiście
nie mam patentu na obiektywizmy smakowe, więc tym się nie kieruj.
Do tego dobra jest szklaneczka lekkiego wina, ale to niekoniecznie.
--
BBjk
http://bajarka.fotolog.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2009-01-30 09:47:06
Temat: Re: No to ryba...Bbjk pisze:
> Robię większość rzeczy na wyczucie.
Dzięki za sugestie. Poeksperymentuję.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2009-01-30 15:50:04
Temat: Re: No to ryba...Panslavista <p...@g...com> napisał(a):
> Mo=BFesz zag=EA=B6ci=E6 lekko krochmalem ry=BFowym lub kukurydzianym.
Tak jak ty zageszczasz SWOIM krochmalem to co wpierdalasz?
Nie dziwne, ze cie kazda kobieta rzucila i ze bachory nie chca cie znac...
Bluzgacz
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2009-01-30 16:12:26
Temat: Re: No to ryba...
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:gluf18$t7u$3@atlantis.news.neostrada.pl...
> Ikselka pisze:
>
>> I biały pieprz.
>> I trochę czosnku... troszeczkę, koniecznie. Może być granulowany.
>
> Dzięki, dzięki! O białym pieprzu, czosnku, soli pisałam pod hasłem
> "przyprawiona" ;)
Dodałabym do śmietany albo mąkę albo jajko, bo inaczej się może ściąć w gorącym.
--
misiczka
Lesława Jaworowska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2009-01-30 18:09:26
Temat: Re: No to ryba...Bbjk pisze:
> zredukowałam piekarnik do 200 stopni. Folia rozgrzebana, by para mogla
> odchodzić, a ryba nie była rozpaćkana.
Tak zrobiłam. Upiekłam w folii alu z odrobiną masła i przypraw. Do tego
podałam sos czosnkowy majonezowo-śmietanowy, frytki i ugotowane na parze
brokuły. Wyszło wyśmienite. Dzięki za sugestie. :)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2009-01-30 18:10:30
Temat: Re: No to ryba...Nadal jednak nie uważam, że łosoś jest tłusty. Wędzony - tak, ale w
pieczonym w ogóle nie czuć tłuszczu, jest wręcz suchy.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2009-01-30 20:45:30
Temat: Re: No to ryba...On 30 Sty, 19:10, medea <e...@p...fm> wrote:
> Nadal jednak nie uważam, że łosoś jest tłusty. Wędzony - tak, ale w
> pieczonym w ogóle nie czuć tłuszczu, jest wręcz suchy.
>
> Ewa
Ciekawe, znowu widziałęm pangę na reklamie, tego to nawet na nawóz bym
nie użył...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2009-01-30 20:49:43
Temat: Re: No to ryba...Dnia Fri, 30 Jan 2009 12:45:30 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
> On 30 Sty, 19:10, medea <e...@p...fm> wrote:
>> Nadal jednak nie uważam, że łosoś jest tłusty. Wędzony - tak, ale w
>> pieczonym w ogóle nie czuć tłuszczu, jest wręcz suchy.
>>
>> Ewa
>
> Ciekawe, znowu widziałęm pangę na reklamie, tego to nawet na nawóz bym
> nie użył...
Obrzydziłeś mi ją zupełnie. Chyba juz nie kupię. Ale terrina była dobra...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2009-01-30 20:51:28
Temat: Re: No to ryba...Dnia Fri, 30 Jan 2009 21:49:43 +0100, hy napisał(a):
> Dnia Fri, 30 Jan 2009 12:45:30 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>
>> On 30 Sty, 19:10, medea <e...@p...fm> wrote:
>>> Nadal jednak nie uważam, że łosoś jest tłusty. Wędzony - tak, ale w
>>> pieczonym w ogóle nie czuć tłuszczu, jest wręcz suchy.
>>>
>>> Ewa
>>
>> Ciekawe, znowu widziałęm pangę na reklamie, tego to nawet na nawóz bym
>> nie użył...
>
> Obrzydziłeś mi ją zupełnie. Chyba juz nie kupię. Ale terrina była dobra...
Co za "hy" - coś mi czytnik wariuje. Ikselka jestem, kurczę!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |