« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-20 21:57:51
Temat: Nowa :)Witam Wszystkich !!!!
Znalazłam was niedawno choć goszczę już długo na innej grupie (robótki
ręczne) Gotuję od kilku lat i sprawia mi to przyjemność Chetnie bedę
korzystać z waszych przepisów i porad i obiecuję że sie odwdzięczę tym samym
Mam nadzieję że mnie przyjmniecie Pozdrawiam Wszystkich Iza!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-01-21 07:39:20
Temat: Re: Nowa :)Iza wrote:
> Witam Wszystkich !!!!
>
> Znalazłam was niedawno choć goszczę już długo na innej grupie (robótki
> ręczne) Gotuję od kilku lat i sprawia mi to przyjemność Chetnie bedę
> korzystać z waszych przepisów i porad i obiecuję że sie odwdzięczę
> tym samym Mam nadzieję że mnie przyjmniecie Pozdrawiam Wszystkich
> Iza!!
Jasne, witaj!
Na mily poczatek fajnie by bylo, gdybys nam zapodala swoj popisowy przepis.
Jest to mile widziane, acz nieobowiazkowe ;).
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-01-21 07:48:04
Temat: Re: Nowa :)> Znalazłam was niedawno choć goszczę już długo na innej grupie (robótki
> ręczne) Gotuję od kilku lat i sprawia mi to przyjemność Chetnie bedę
> korzystać z waszych przepisów i porad i obiecuję że sie odwdzięczę tym
> samym
> Mam nadzieję że mnie przyjmniecie Pozdrawiam Wszystkich Iza!!
Witamy serdecznie.
Mam nadzieję, że Ci się u nas spodoba.
Pozdrawiam.
Barbara.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-01-21 08:27:53
Temat: Re: Nowa :)On Thu, 20 Jan 2005 22:57:51 +0100, "Iza" <i...@0...pl> wrote:
>Witam Wszystkich !!!!
>
>Znalaz?am was niedawno cho? goszcz? ju? d?ugo na innej grupie (robótki
>r?czne) Gotuj? od kilku lat i sprawia mi to przyjemno?? Chetnie bed?
>korzysta? z waszych przepisów i porad i obiecuj? ?e sie odwdzi?cz? tym samym
>Mam nadziej? ?e mnie przyjmniecie Pozdrawiam Wszystkich Iza!!
>
witaj! witaj!
ale pamietaj, ze czytanie tak grupy kuchennej jak i robotkowej
(ach, te linki...) w czasie gotowania grozi pozarem oraz glodem
rodziny
:PPP
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-01-21 11:03:25
Temat: Re: Nowa :)
Użytkownik "Iza" <i...@0...pl> napisał w wiadomości
news:csp9hm$ghg$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam Wszystkich !!!!
>
> Znalazłam was niedawno choć goszczę już długo na innej grupie (robótki
> ręczne) Gotuję od kilku lat i sprawia mi to przyjemność Chetnie bedę
> korzystać z waszych przepisów i porad i obiecuję że sie odwdzięczę tym
> samym
> Mam nadzieję że mnie przyjmniecie Pozdrawiam Wszystkich Iza!!
Witam, witam i proszę o symboliczne... wpisowe.
Co by tradycji stało się zadość. :-)
Sowa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-01-21 13:12:47
Temat: Wpaszam się Potrawą Pieciu palcówZ miłą chęcią podzielę się z wami moim popisowym daniem które jest narodową
potrawą Kazachstanu. Przez jakiś czas gosciłam u siebie przyjaciółkę
Kazaszkę i wydusiałam z niej wszystko co się dało :)
"Bezparmak"- potrawa pieciu palców (dawno temu jedzona tylko przy uzyciu rąk
. Sprawdziłam polecam !!!)
ciasto:
- 0,5kg mąki
- 2jajka
- 2łyżki oleju
- ciepła woda z solą(soli całą garść) i zarobić ciasto jak pierogi
W garnku z wodą ugotować 1 kurczaka całego (w orginale baranina:)) + troszkę
soli
Pod koniec gotowania wrzucić małe obrane ziemiaki ( po 1-2 na 1osobę)
Cebulkę ( 3spore - chyba że ktoś bardzo lubi to można więcej a jest naprawdę
dobra ) kroimy w krążki i gnieciemy ją żeby wypuściła sok ale nie zmieniła
kształtu. Posypujemy solą i pieprzem + troszkę szczypiorku lecz nie
koniecznie a następnie zalewamy zebranym tłuszczem z gotujacego się
kurczaka ( cały tłuszcz)
Wyjąć kurczaka i obrać
Ciasto rozwałkować na bardzo cienkie płaty (ja wałkowałam pod okiem Kazaszki
to mi zajeło 3h bo ciagle było za grube a dla mnie było przezroczyste hihihi
ale jak sama robiłam to troszkę to nagiełam :)Kroimy na średniej wielkości
kawałki i gotujemy w tym rosole. Po wyjęciu układamy na duuuużej misce na
środek i po brzegach (ciasto) w środku kładziemy kurczaka a po okręgu
ziemniaczki A cebulkę wyjętą z zalewy na miesko z kurczaka.
Uwaga !!! Rosół w którym się wszystko gotowało przecedzamy i po jedzeniu
gorący podajemy do popicia Podobny idealny na trawienie. Z takiej porcji
spokojnie najedzą się 4 osoby
Jak wam zasmakuje chętnie podzielę się innymi przepisami z Azji :)
Pozdrawiam Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-01-21 16:08:54
Temat: Re: Nowa :)
Użytkownik "Iza" <i...@0...pl> napisał w wiadomości
news:csp9hm$ghg$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam Wszystkich !!!!
A wszystkiego dobrego :o)
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-01-22 12:17:38
Temat: Re: Nowa :)
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:c...@4...com..
.
> On Thu, 20 Jan 2005 22:57:51 +0100, "Iza" <i...@0...pl> wrote:
> ale pamietaj, ze czytanie tak grupy kuchennej jak i robotkowej
> (ach, te linki...) w czasie gotowania grozi pozarem oraz glodem
> rodziny
> :PPP
...wybuchem puszki mleka skondensowanego o 2 w nocy...
...zeszytem przepisów zatytułowanych Makowiec Bassettowy, Schwarzwald Waldka
lub Anety...
...krzywym kręgosłupem i staropanieństwem
wybór nalezy do Ciebie...
agataw (jednym palcem lewej reki pisze bo wypaliłam sobie ucho od garnka
stalowego na wszystkich palcach ino kciuk został "sprawny")
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-01-22 15:57:35
Temat: Re: Nowa :)On Sat, 22 Jan 2005 13:17:38 +0100, "Agata" <a...@g...com.pl>
wrote:
>
>Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomości do
>grup dyskusyjnych napisał:c...@4...com..
.
>> On Thu, 20 Jan 2005 22:57:51 +0100, "Iza" <i...@0...pl> wrote:
>
>> ale pamietaj, ze czytanie tak grupy kuchennej jak i robotkowej
>> (ach, te linki...) w czasie gotowania grozi pozarem oraz glodem
>> rodziny
>> :PPP
>
>...wybuchem puszki mleka skondensowanego o 2 w nocy...
>...zeszytem przepisów zatytułowanych Makowiec Bassettowy, Schwarzwald Waldka
>lub Anety...
>...krzywym kręgosłupem i staropanieństwem
>
>wybór nalezy do Ciebie...
>
>agataw (jednym palcem lewej reki pisze bo wypaliłam sobie ucho od garnka
>stalowego na wszystkich palcach ino kciuk został "sprawny")
>
punkt drugi - zmodyfikowany - straszne ilosci wydrukow z
komputera, w pudle, albo luzem, rowniez notes...niedawno go
odkrylam i znalazlam krokiety z orzechami wedle Ramzesa. No? KTO
Ramzesa pamieta?? :)))
Staropanisnstwo jakos nie wchodzi w gre
a szwarcwald to tez i Skrzata o ile mnie cos nie myli
jak palce? OBLALAS lawenda?????
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-01-22 16:00:30
Temat: Re: Nowa :)Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:4st4v01tarpvc51tu5g1s1c16n809d11rf@4ax.com...
> On Sat, 22 Jan 2005 13:17:38 +0100, "Agata" <a...@g...com.pl>
> wrote:
>>
>
>
> punkt drugi - zmodyfikowany - straszne ilosci wydrukow z
> komputera, w pudle, albo luzem, rowniez notes...niedawno go
> odkrylam i znalazlam krokiety z orzechami wedle Ramzesa. No? KTO
> Ramzesa pamieta?? :)))
Ja pamiętam Ramzesa, do dziś podtuczam sie jej niesłychanie słodkim i
kalorycznym mazurkiem z orzechami :)
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |