Data: 2005-12-01 13:18:15
Temat: Re: [OT] Czym chronicie kuchenne blaty?
Od: Theli <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
OLUSIA napisał(a):
> Witam!
> Co można oprócz ceraty użyć jako ochronę kuchennych blatów.
Zalezy z czego sa te blaty. Ja mam takie, ktorych nic nie ruszy, lacznie
z temp.do 200 stopni. Inna sprawa jesli chodzi o stoly, ale tu staram
sie zachowywac pewne zasady: nie klasc bezposrednio na nich nic
goracego, mokrego ani tlustego (odpowiednie podkladki sa zawsze pod
reka), ani na nich nie kroic (deska tez zawsze gdzies sie placze).
> Jak zostawię je
> bez ochrony na codzień, to za chwilę będę je musiała wymienić, bo będą albo
> pocięte, albo odparzone. Co może wyglądać estetycznie. W Warszawie niczego
> prócz podkładek pod talerze nie widziałam i najpewniej źle szukam. Kuchnię
> mam - kolor "olcha" i właściwie wszystko do niej pasuje. Co tu na Swięta
> odmienić? Macie pomysły?
Zmien zwyczaje ;) swoje i domownikow, nie kladz bezposrednio na blacie,
kroj na deseczkach. Pod gorace garnki nadaja sie np. podkladki z korka.
Mozna kupic takie calkiem ladne zestawy kilku deseczek do krojenia na
stojaku i miec je w latwo dostepnym miejscu.
th
|