« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-25 12:34:37
Temat: piersiWitam wszystkich - mój pierwszy raz
Fajny temat mi się udał ;)
Mam do was pytanko takie
wczoraj zachciało mi się piersi kurowych zapieczonych w folii,
wyleżały się w soku z cytryny (nie miałam czasu na jakieś marynaty
- zreszą nie byłam pewna czy są potrzebne) i france po pieczeniu -
były dobre ale suche. Nie, nie nic z tych rzeczy piekły się w oliwie z oliwe
k,
z przprawami i troszkę sosu słodko kwaśnego.
Co zrobić żeby były soczyste i jakoś smakowały.
Serdecznie pozdrawiam Iwona
Przepisami się podzielę ale dzisiaj robię sobię głodówkę i mam pustkę w głow
ie i w żołądku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-25 12:42:04
Temat: Re: piersi
Iwona <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:9jmehb$5sv$1@news.onet.pl...
> Witam wszystkich - mój pierwszy raz
> Fajny temat mi się udał ;)
>
>
> Mam do was pytanko takie
>
> wczoraj zachciało mi się piersi kurowych zapieczonych w folii,
> wyleżały się w soku z cytryny (nie miałam czasu na jakieś marynaty
> - zreszą nie byłam pewna czy są potrzebne) i france po pieczeniu -
> były dobre ale suche. Nie, nie nic z tych rzeczy piekły się w oliwie z
oliwe
> k,
> z przprawami i troszkę sosu słodko kwaśnego.
>
> Co zrobić żeby były soczyste i jakoś smakowały.
Jedyne co mi do glowy przychodzi to piersi 'gotowane' w glebokim oleju. Tak
jak frytki - musza byc zanurzone calkowicie i nie dotykac dna. Najlepsza do
tego celu jest frytkownica ale i w garnku mozna. Piers sie przyprawia zawija
w srodku cienkie plasterki boczku i czosnku, spina wykalaczkami i do
wrzacego oleju. Temperatura onego musi byc taka, aby piersi uzyskaly zloty
kolor po jakichs 15 minutach (trzeba dopracowac - ja zawsze na oko robie).
W ten sposob przyzadzone miesko bedzie mialo chrupiaca skorke i bedzie
soczyste w srodku (bialko na zewnatrz scina sie zanim woda zdazy wyplynac).
Pozdro,
M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-25 12:46:44
Temat: OT (Re: piersi)A "Iwona" <i...@p...onet.pl> na to:
>Fajny temat mi się udał ;)
Wchodzi pan do sklepu mięsnego:
- Ma pani piersi?
- A co? Nie widać?
--
wojmat książka kucharska
http://puszKKKa.vege.pl
nasz mały wegetariański internet
http://wege.spinacz.pl/news.html/163.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-25 13:19:51
Temat: Re: piersi
Iwona wrote:
> Co zrobić żeby były soczyste i jakoś smakowały.
może krócej piec?
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-25 13:23:23
Temat: Re: OT (Re: piersi)
==wojmat== wrote:
> Wchodzi pan do sklepu mięsnego:
> - Ma pani piersi?
> - A co? Nie widać?
Z tego względu kupowanie piersi należy do moich ulubionych zajęć :))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-25 13:24:27
Temat: Re: piersiUżytkownik "Iwona" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9jmehb$5sv$1@news.onet.pl...
> Witam wszystkich - mój pierwszy raz
I do razu lapiesz sie za piersi? ;)
> wczoraj zachciało mi się piersi kurowych zapieczonych w folii,
> wyleżały się w soku z cytryny (nie miałam czasu na jakieś marynaty
> - zreszą nie byłam pewna czy są potrzebne) i france po pieczeniu -
> były dobre ale suche.
Wydaje mi sie, ze taka ich natura, ze sa suche jak gotowane czy pieczone.
Proponuje jednak zapanierowac i usmazyc wtedy sa soczyste. Albo pociac na
male kawalki, zamarynowac i podsmazyc - wtedy sa soczyste kawalki, ktore
moga stanowic podstawe do jakiegos "chinskiego" czegos. :)
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-25 14:30:55
Temat: Re: piersiSlavek Siegmund wrote:
>
> Oczywiscie, ze czas przy piersiach i rybach jest bardzo, bardzo wazny.
> Ostatnio jadlem u przyjaciol przepieczonego lososia - cos ohydnego.
Niewatpliwie...
Mawiaja w koncu, ze mlode i jedrne piersi dobre sa na wszystko. :) Np.
dostarczaja milych doznan podczas konsumpcji. Oczywiscie, jezeli nie sa
przepieczone itd. :)
ROTFL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-25 14:33:28
Temat: Re: piersiOczywiscie, ze czas przy piersiach i rybach jest bardzo, bardzo wazny.
Ostatnio jadlem u przyjaciol przepieczonego lososia - cos ohydnego.
pozdrawiam,
Slav
"sadyl" <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:3B5EC777.79E92A25@poczta.onet.pl...
>
>
> Iwona wrote:
>
> > Co zrobić żeby były soczyste i jakoś smakowały.
>
> może krócej piec?
>
> sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-26 01:22:06
Temat: Re: piersi> Oczywiscie, ze czas przy piersiach i rybach jest bardzo, bardzo wazny.
.....
Ale jestes Slavek,teraz dluugo nie bede mogl zasnac......:-]]
Marek,glooodny
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-26 13:46:22
Temat: Re: piersiNie przejmuj sie ja tez lubie piersi ale udaje mi sie w koncu usnac.
pozdrawiam,
Slav
<r...@p...onet.pl> wrote in message
news:55db.00000000.3b5f70be@newsgate.onet.pl...
> > Oczywiscie, ze czas przy piersiach i rybach jest bardzo, bardzo wazny.
> .....
>
> Ale jestes Slavek,teraz dluugo nie bede mogl zasnac......:-]]
>
> Marek,glooodny
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |