Data: 2010-11-07 08:24:35
Temat: Re: PLACKI ZIEMNIACZANE
Od: "Chiron" <c...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:4cd5a627$0$27041$6...@n...neostrad
a.pl...
"kiwiko" <k...@o...pl> wrote in message
news:4cd59c6b$3$21010$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4cd59b75$0$20999$65785112@news.neostrada.pl...
>> Tak mnie zainspirowały placki z programu Mędzi, że błyskawicznie
>> naobierałem gar ziemniaków, trzy cebule i pół główki czosnku (jadam
>> pikantne - z cukrem spotkałem dopiero w Warszawie). Starłem na litewskiej
>> produkcji tarce elektrycznej (kupiona na Allegro - zaprawdę warta swoich
>> pieniędzy) - tarcie trwało krótko - nawet Fenomena Zelmera bije na głowę
>> szybkością - nie trzeba tarych ziemniaków przekładać z pojemnika na
>> miskę -
>> tarka może pracować nawet na wiadro. Dodatek soli i pieprzu i na
>> patelnię -
>> ale to już Maruda...
A może by tak placki po carsku- ha? Ja uwielbiam. Piwko- dodaje się trochę
do masy plackowej, smaży placki (ale mają być lekko niedosmażone). Następnie
przygotowuje się farsz: cebulka z grzybami (mogą być pieczarki)- i na placek
kładzie się żółty ser, na to farsz, na farsz- żółty ser, na to drugi placek-
i wkłada do piekarnika. Tam placek się dosmaża, żółty ser topi...mniam,
mniam!
Chiron
Prawda, Prostota, Miłość.
|