Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
s.nask.pl!news.nask.org.pl!news.uni-stuttgart.de!news.belwue.de!newsfeed01.sul.
t-online.de!t-online.de!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!74.125.46.134.MISMATCH!
postnews.google.com!f41g2000pra.googlegroups.com!not-for-mail
From: i...@g...pl
Newsgroups: pl.sci.psychologia
Subject: Re: PRZYSZŁY MI SKRZYNKI...
Date: Tue, 28 Apr 2009 09:17:34 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 51
Message-ID: <d...@f...googlegroups.com>
References: <gt6t7f$fq0$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<d...@i...googlegroups.com>
<gt75qp$6du$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<3...@z...googlegroups.com>
<gt784q$bh8$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.28.252.170
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1240935454 29709 127.0.0.1 (28 Apr 2009 16:17:34 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Tue, 28 Apr 2009 16:17:34 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: f41g2000pra.googlegroups.com; posting-host=83.28.252.170;
posting-account=N1s5fQoAAADh79ikLaZl6sk75TRnxCdW
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.13)
Gecko/20080311 Firefox/2.0.0.13 (.NET CLR
3.5.30729),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.psychologia:454475
Ukryj nagłówki
On 28 Kwi, 17:40, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> Użytkownik <i...@g...pl> napisał w
wiadomościnews:3643c191-3736-420b-8324-2d235a0ade72@
z16g2000prd.googlegroups.com...
> Lepiej mniej, a częściej.
>
> Dokładnie - mogę robić dowolne ilości na miarę domu, wędzić jeszcze nie.
> Ale juz niedługo. Wędzarnia też na naturalne paliwo, połączona z suszarnią
> do kiełbas, grzybów, warzyw i owoców...
> Ty robisz na codzienne zużycie - nie ususzyłbym bez wyrzeczeń...
> :-))))))))))
> A marzą mi się szynki litewskie
A mnie kindziuk, taki prawdziwy, w świńskim pęcherzu.
>- już wędziłem u teściowej - przez dwa
> tygodnie w zimnym dymie godzinę rano i druga wieczorem. To było niebo w
> gębie...
> Słoninę wędziłem - fantastyczna do barszczy, grochówek, fasolówek,
> jajecznicy, chleba...
Ja się przymierzam do paprykowanej, wędzonej na zimno... Mniammm...
> Kupiłem 10 małych skrzynek D-140 część na pracę z mięsem, część na inne
> potrzeby:http://www.opakowania.alitom.pl/op_mieso.ht
ml
> Peklownik 20/1 też pod tym adresem.
Mam gary z pokrywkami szklanymi - duże, nierdzewne, różne rozmiary,
jak już pisałam. Przez taką pokrywkę wygodnie się obserwuje, jak i czy
dobrze wygląda mięso peklujące się (dociskam mięso słojem z wodą
postawionym na dużym talerzu, zresztą kapustę podkiszam takoż). Więcej
sprzętu już mi się na półkach w spiżarni nie zmieści - i tak mam je
(półki) już po sufit, wokoło, aż trudno się obrócić z zamachem. Kiedy
postawimy budynek gospodarczy z prawdziwego zdarzenia, będzie w nim
pomieszczenie robocze, wędzarnia w kominie z porządnym paleniskiem, a
także pojemne lodówki. Będą mogły dzieci i wnuki w nich buszować do
woli :-D
|