« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2006-06-22 13:15:30
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kiełbasy
> Nie możliwe! Bez małosolnych, masełka na zakąskę i czystej?!
>
>
I jeszcze czereśnie z własnego ogródka i kruchą zieloną sałatę z własnej
szklarenki i porzadne pifffki i .... i jak NIC przypłynie wpław.:-))
Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2006-06-22 19:02:11
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Wladyslaw Los wrote:
> In article <e7e1il$34q$1@news.lublin.pl>,
> "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
> wrote:
>
> > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> > news:wlalos-D51C49.13522922062006@news.gazeta.pl...
> > >
> > > Raz wytrzyma, raz nie. A z jadem kiełbasianym żartów nie ma.
> > >
> > > Władysław
> >
> > Tłuszcz ma za zadanie odizolować od dopływu powietrza...
>
> No właśnie. Bakterie jaddu kiełbasianego to beztlenowce.
>
> > nawet w czasie
> > suszenia kiełbasy wskazane jest nacieranie jej tłuszczem
>
> A to zapewne dla ogranicenia wpwpływu wilgoci.
> weś przykład z wiejskich sposobow-sama zawartośc tłuszczu-wysuszenie w przewiewie
,natłuszczenie i dojrzewanie w mikroklimacie wiejskiej piwnicy-szynka permeranska i
poł roku strzymuje ak47
> Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2006-06-22 19:48:38
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basyIn article <1...@i...googlegroups.c
om>,
a...@o...pl wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
> > In article <e7e1il$34q$1@news.lublin.pl>,
> > "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
> > wrote:
> >
> > > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> > > news:wlalos-D51C49.13522922062006@news.gazeta.pl...
> > > >
> > > > Raz wytrzyma, raz nie. A z jadem kiełbasianym żartów nie ma.
> > > >
> > > > Władysław
> > >
> > > Tłuszcz ma za zadanie odizolować od dopływu powietrza...
> >
> > No właśnie. Bakterie jaddu kiełbasianego to beztlenowce.
> >
> > > nawet w czasie
> > > suszenia kiełbasy wskazane jest nacieranie jej tłuszczem
> >
> > A to zapewne dla ogranicenia wpwpływu wilgoci.
> > weś przykład z wiejskich sposobow-sama zawartośc tłuszczu-wysuszenie w
> > przewiewie ,natłuszczenie i dojrzewanie w mikroklimacie wiejskiej
> > piwnicy-szynka permeranska i poł roku strzymuje ak47
Ale przecież właśnie jest na powietrzu, a nie zalana tłuszczem i
zamknięta w słoiku.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2006-06-24 19:23:42
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kiełbasyPanslavista napisał(a):
> "Aretkka" <a...@p...onet.pl> wrote in message
> news:5afe.000000e8.449a9340@newsgate.onet.pl...
>>
>>
>>> To kup jeszcze słoninki dobrej zeby ja stopic sezon na małosolne ogórki
>>> sie
>>> zbliza to bedzie jak znalazł do chleba ze smalcem ;))))
>>>
>>> Marek
>>>
>>>
>> To ma byc mała paczka przekazana małżonkowi przez "umyślnego", który
>> przyjechał
>> na parę dni. Paczka juz mi urosła do torby podróżnej. Poddałeś mi jeszcze
>> mysl
>> na okoliczność naszego chleba, chyba dołoże choć jeden bochen ale z
>> ogórkami
>> już spasuję.:-))
>> Pozdrawiam Areta
>
> Nie możliwe! Bez małosolnych, masełka na zakąskę i czystej?!
Czy to masz na myśli?
http://so.pwn.pl/slowo.php?co=Niemo%BFliwe
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2006-06-24 19:28:55
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kiełbasy
"Jerzy Nowak" <0...@m...pl> wrote in message
news:e7k3gq$agn$6@atlantis.news.tpi.pl...
> Panslavista napisał(a):
>> "Aretkka" <a...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:5afe.000000e8.449a9340@newsgate.onet.pl...
>>>
>>>
>>>> To kup jeszcze słoninki dobrej zeby ja stopic sezon na małosolne ogórki
>>>> sie
>>>> zbliza to bedzie jak znalazł do chleba ze smalcem ;))))
>>>>
>>>> Marek
>>>>
>>>>
>>> To ma byc mała paczka przekazana małżonkowi przez "umyślnego", który
>>> przyjechał
>>> na parę dni. Paczka juz mi urosła do torby podróżnej. Poddałeś mi
>>> jeszcze mysl
>>> na okoliczność naszego chleba, chyba dołoże choć jeden bochen ale z
>>> ogórkami
>>> już spasuję.:-))
>>> Pozdrawiam Areta
>>
>> Nie możliwe! Bez małosolnych, masełka na zakąskę i czystej?!
>
> Czy to masz na myśli?
> http://so.pwn.pl/slowo.php?co=Niemo%BFliwe
> pozdr. Jerzy
Odpuść sobie, bo wypełniasz grupę śmieciem bez tresci.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |