Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pavlova jeszcze raz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pavlova jeszcze raz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-07-20 19:06:14

Temat: Pavlova jeszcze raz
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Od kilku dni przerabiam ten deser na rozne sposoby, to zn. ten zmieniony
z czekolada, a nie ten z biala beza. Pozmienialam proporcje, ilosci, az
w koncu wyszedl naprawde smaczny i ciekawy do podania.

Osiagnelam stosunkowo wysokie bezy z miekkim srodkiem jak suflet
czekoladowy, lekko opadllym, i sztywnym wierzchem. Po odlamaniu pokrywki
polozylam bita smietane na te miekka czesc bezy, posypalam malinami i
przykrylam sztywnym wierzchem bezy. Deser smakowal wysmienicie -
polaczenie kruchego wierzchu bezy z miekkim srodkiem i kwaskowatosci
malin z czekolada i bita smietana sprawdzilo sie swietnie. Polecam.


Pavlova z czekolada
5 bialek
250 ml cukru
2 plaskie lyzki kakao
100 g gorzkiej czekolady


Do przybrania
125 ml smietanki kremowki
2 lyzki cukru
1 szklanka malin lub poziomek

Blache posmarowac maslem. Piec rozgrzac do 150 stopni C. Czekolade
zamrozic i zetrzec na tarce lub w malakserze. Bialka ubic az zaczna byc
biale, dodac powoli 2/3 cukru, ubic az lsniace. Polaczyc kakao, reszte
cukru i starta czekolade i posypac tym bialka. Delikatnie wymieszac
balonowa trzepaczka. Lyzka (czy przez szpryce) ukladac grube krazki o
srednicy 6-8 sm i grubosci 5-6 cm. Wyrownac gore na plasko. Piec 45
minut, otworzyc piec na minute, zeby wypuscic pare, zamknac i znizyc
temperature do 130 stopni C i piec nastepne 15 minut. Podawac cieple.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-07-20 19:29:46

Temat: Re: Pavlova jeszcze raz
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
wiadomosci news:12bvl17stb9vmf4@corp.supernews.com...
> Od kilku dni przerabiam ten deser na rozne sposoby, to zn. ten zmieniony z
> czekolada, a nie ten z biala beza. Pozmienialam proporcje, ilosci, az w
> koncu wyszedl naprawde smaczny i ciekawy do podania.
>
> Osiagnelam stosunkowo wysokie bezy z miekkim srodkiem jak suflet
> czekoladowy, lekko opadllym, i sztywnym wierzchem. Po odlamaniu pokrywki
> polozylam bita smietane na te miekka czesc bezy, posypalam malinami i
> przykrylam sztywnym wierzchem bezy.

Kobieto, jestes wielka i kocham Cie.
Jutro spróbuje uzyskac taki sam efekt wg twojego przepisu. :-)


--
Edyta Czyz
>>Sowa<<
... a tych pieprzonych materialistów rozstrzelamy.
... i zabierzemy im ich pieniadze.
/// /// z cyklu: nieopatrzne wyznania idealisty \\\ \\\

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-07-22 07:23:16

Temat: Re: Pavlova jeszcze raz
Od: "nagrywający" <n...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sowa" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e9qufc$qpq$1@inews.gazeta.pl...
>
> Kobieto, jestes wielka i ...
[...]

I moherowa.

--
pzdr nagrywający
propagatorka nierzeczywistości

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kapary
ODPOWIEDZ ADZE !!! Z GOOGLA
mało przepisów tego lata
kącik dyżurny dla panslavisty
małosolne "na szybko"

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »