Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pieczenie papryki ??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pieczenie papryki ??

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-10-05 13:31:16

Temat: Pieczenie papryki ??
Od: "Mihajlo" <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

W jaki sposób najlepiej upiec papryke, tak żeby pozniej zdjac z niej skorke?
Wiem ze sa rozne szkoly: w piekarniku, nad gazem tudziez na patelni bez oleju.
Jaki sposob jet najskuteczniejszy?

Pozdrawiam,

Mihajlo

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-10-05 13:37:42

Temat: Re: Pieczenie papryki ??
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-10-05 15:31:16 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Mihajlo* skreślił te oto słowa:

> Witam,
>
> W jaki sposób najlepiej upiec papryke, tak żeby pozniej zdjac z niej skorke?
> Wiem ze sa rozne szkoly: w piekarniku, nad gazem tudziez na patelni bez oleju.
> Jaki sposob jet najskuteczniejszy?

Piekarnik lub gaz.
Potem do woreczka. Zamknąć.
Jak ostygnie skórka schodzi bez problemu.

Z patelnią nie próbowałam.


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

*psy mają właścicieli, koty mają służących*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-10-07 11:45:33

Temat: Re: Pieczenie papryki ??
Od: u...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora


>
> Piekarnik lub gaz.
> Potem do woreczka. Zamknąć.
> Jak ostygnie skórka schodzi bez problemu.
>


Dzieki. A jak dlugo trzeba taka papryke opiekac. Az sczernieje?

Pozdrawiam,
Mihajlo

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-10-07 11:52:57

Temat: Re: Pieczenie papryki ??
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-10-07 13:45:33 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *u...@p...onet.pl* skreślił te oto słowa:


> Dzieki. A jak dlugo trzeba taka papryke opiekac. Az sczernieje?

W piekarniku raczej równomiernie nie zczarnieje. Częsci bardziej wystające
zczarnieją reszta będzie jedynei przypieczona, ale tak wystarczy, bo skóra
schodzi.
Czas - zależy od kuchenki, czy z termoobiegiem, czy z grillem itd.

--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

*psy mają właścicieli, koty mają służących*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mąki i suchy zakwas w Szczecinie
jak ubić pianę z białek
nowosc-suszone pomidory z czosnkiem i bazylia!!!!
od pigwy do sernika - "zajebistego". :)))
swieze figi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »