« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-10 16:17:36
Temat: Pieczenie w prodiżuMam zamiar kupić prodiż, głównie do pieczenia ciasta. W związku z tym
pytanie: czy ktoś ma takie ustrojstwo i jak to sie sprawdza? Które ciasta
można w tym piec, jak wychodzą, itp.
Z góry dzięki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-12 13:32:03
Temat: Re: Pieczenie w prodiżu
Użytkownik "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:aj6fch$9ul$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Mam zamiar kupić prodiż, głównie do pieczenia ciasta. W związku z tym
> pytanie: czy ktoś ma takie ustrojstwo i jak to sie sprawdza? Które ciasta
> można w tym piec, jak wychodzą, itp.
> Z góry dzięki.
>
Jak nie miałem mieszkania (25 lat temu) to piekłem w prodiżu i wszystko
wychodziło OK, szczególnie biszkopt, ale teraz nie stotosuje, .....już od 25
lat :-))
--
pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk, UIN 14539957
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-12 14:26:54
Temat: Re: Pieczenie w prodiżuJak sprawdzic? Wlaczyc do kontaktu i sprawfdzic, czy pokrywka sie nagrzewa.
To chwile trwa ale powinna byc coraz bardziej goraca. Jak grzeje to wszystko
OK. A poza tym sprawdz mocowanie raczek - czy sie nie ruszaja, czy dobrze
przynitowane ewentualnie przysrubowane.
Ciasta wychodza przerozne ale najlepiej chyba biszkopt. Wiem, ze sieostra
piekla w tym murzynka, babke, jakies drozdzowe jeszcze, no i biszkopty
wszelakiej masci :)
A i moja rada - mysle, ze dobra. Jak bedziesz cos piekla (np. kuraka -
wysmienity jest) to przy otwieraniu pokrywki UWAZAJ NA PARE. Najlepiej
zakladac rekawice takie dluugie - jak do piecykow i ZAWSZE OTWIERAC OD
SIEBIE. Potrafi buchnac bardzo goraca para i mozna sie pieknie poparzyc - a
tego to ja nikomu nie zycze.
Jak bedziesz uwazala na siebie to gwarantuje Ci, ze pieczyste i wypieki
wyjda super :)
Uzytkownik prodiza
--
Mattik
P.S. A micha od prodiza wysmienicie sie nadaje do smazenia dzemow, konfitur
itp. :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |