Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pieczone ziemniaki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pieczone ziemniaki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-28 10:06:43

Temat: Pieczone ziemniaki
Od: "Pata" <v...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie,

jak zrobić pieczone ziemniaki w domu? Na patelni czy w piekarniku? A jeśli na
patelni to na zwykłej czy teflonowej? Proszę o Wasze przepisy :-)

TIA

--
Pozdrawiam serdecznie
Pata




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-28 10:17:05

Temat: Re: Pieczone ziemniaki
Od: "Piotr Kosela" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pata wrote:
> Witajcie,
>
> jak zrobić pieczone ziemniaki w domu? Na patelni czy w piekarniku? A
> jeśli na patelni to na zwykłej czy teflonowej? Proszę o Wasze
> przepisy :-)
>
> TIA

Popatrz na wątek "Ziemniaczki do obiadu"

--
Pzdr
Pe Ka
Jeżeli odpowiadasz bezpośrednio usuń co trzeba z adresu!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-28 11:40:34

Temat: Re: Pieczone ziemniaki
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <W...@i...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora


Mnie najbardziej smakuja obgotowane (odlane i odparowane), a nastepnie
pieczone w piekarniku

pozdrawiam WM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-28 19:54:24

Temat: Re: Pieczone ziemniaki
Od: "Agata" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

witam,

ja najchetniej podsmazam ziemniaczki na patelni teflonowej na tluszczyku
(oliwa lub margaryna) z dodatkiem specjalnej przyprawy do dan z ziemniakow
(nie bede tu uprawiac kryptoreklamy). Paluszki lizac :)

pozdrowionka

Agata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-28 22:04:19

Temat: Re: Pieczone ziemniaki
Od: Michał Byrecki <l...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 28 Mar 2003 11:06:43 +0100
"Pata" <v...@w...pl> wrote:

> Witajcie,
>
> jak zrobić pieczone ziemniaki w domu? Na patelni czy w piekarniku? A
> jeśli na patelni to na zwykłej czy teflonowej? Proszę o Wasze przepisy
> :-)

Ja robię plasterki takie około 1cm, i wrzucam na takie teflonowe blachy
pod pizzę, podrzucam to tego trochę jakiejś chili na wierzch. To taka
najprostrza wersja, kiedy nie ma się czasu :-)
I chyba wybrałbym piekarnik, bo na patelni od góry będą zimne, od dołu
podgrzewane, a przy przewracaniu mogą się połamać. Ale musisz wziąć
poprawkę, że nie jestem expertem ;-)
--
Pozdrawiam,
Michał Byrecki

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co moge z tym zrobic????
Salatka z czerwonej soczewicy
pszenica
Słomki
ser - jaki?! prosze o szybka pomoc

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »