« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-25 11:23:48
Temat: Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!Witam grupe!!!
mam kuchenke Gazowo-elek.piekarnik elektryczny
jak pieke ciasto to98% wychodzi zakalec jak piec ???
-z teromobiegiem
-góra i dól
-sam dół??????????
słyszałem też opinie że musi byc czarna Blacha do pieczenia
Z pozdrowieniem Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-02-25 16:47:50
Temat: Re: Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!Marek <m...@p...onet.pl> napisał(a):
> jak pieke ciasto to98% wychodzi zakalec jak piec ???
Ja piekę bez termoobiegu, góra + dół. Blachy, owszem, mam czarne, ale po
prostu tak się złożyło. Nie kupowałam ich specjalnie do tej kuchenki.
Chociaż - przypomniało mi się - korzystam też z czerwonych blach z powłoką
typu teflon /do lasagne, ale ciasta też w nich piekę/ i wszystko wychodzi
jak trzeba.
A właśnie czekam, żeby chleb się dopiekł.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-02-26 18:34:09
Temat: Re: Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!Dnia Sat, 25 Feb 2006 12:23:48 +0100, Marek napisał(a):
> jak pieke ciasto to98% wychodzi zakalec jak piec ???
To banalnie proste. Zakalec się robi jak jest za wysoka temperatura.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-02-26 20:55:27
Temat: Re: Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!*ZBIG* <z...@o...pl> napisał(a):
> To banalnie proste. Zakalec się robi jak jest za wysoka temperatura.
A nie tylko. Np. biszkopt, ciasto ptysiowe czy francuskie w za zimnym
piekarniku = zakalec. Kłopoty może sprawiać też np. zła wentylacja
piekarnika i nadmiar wilgoci /ptysiowe wtedy nie wyjdzie na pewno/.
Piekarniki gazowe są na ogół "suchsze". A może jest uszkodzony termostat i
temperatura jest zupełnie inna, niż powinna być.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |