Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-02-25 11:23:48

Temat: Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!
Od: "Marek" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam grupe!!!
mam kuchenke Gazowo-elek.piekarnik elektryczny
jak pieke ciasto to98% wychodzi zakalec jak piec ???
-z teromobiegiem
-góra i dól
-sam dół??????????
słyszałem też opinie że musi byc czarna Blacha do pieczenia
Z pozdrowieniem Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-02-25 16:47:50

Temat: Re: Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!
Od: "czeremcha" <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Marek <m...@p...onet.pl> napisał(a):

> jak pieke ciasto to98% wychodzi zakalec jak piec ???

Ja piekę bez termoobiegu, góra + dół. Blachy, owszem, mam czarne, ale po
prostu tak się złożyło. Nie kupowałam ich specjalnie do tej kuchenki.
Chociaż - przypomniało mi się - korzystam też z czerwonych blach z powłoką
typu teflon /do lasagne, ale ciasta też w nich piekę/ i wszystko wychodzi
jak trzeba.

A właśnie czekam, żeby chleb się dopiekł.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-02-26 18:34:09

Temat: Re: Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!
Od: *ZBIG* <z...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 25 Feb 2006 12:23:48 +0100, Marek napisał(a):

> jak pieke ciasto to98% wychodzi zakalec jak piec ???

To banalnie proste. Zakalec się robi jak jest za wysoka temperatura.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-02-26 20:55:27

Temat: Re: Piekarnik Pytanie???!!!zakalec!!!
Od: " " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

*ZBIG* <z...@o...pl> napisał(a):

> To banalnie proste. Zakalec się robi jak jest za wysoka temperatura.

A nie tylko. Np. biszkopt, ciasto ptysiowe czy francuskie w za zimnym
piekarniku = zakalec. Kłopoty może sprawiać też np. zła wentylacja
piekarnika i nadmiar wilgoci /ptysiowe wtedy nie wyjdzie na pewno/.
Piekarniki gazowe są na ogół "suchsze". A może jest uszkodzony termostat i
temperatura jest zupełnie inna, niż powinna być.

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Lin i szczupak
pęczak
Chruściki czyli faworki - się chwalę :-)
Sernik z ziemniakami
rumianek z lawenda

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »