« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-05 14:05:01
Temat: Pierś kurza i różne takie...
Witam,
mam prośbę.. bo chodzi mi po głowie taki obiadek..a nie bardzo
wiem czy to ma sens i jak się do tego zabrać.
Piers kurczaka.. pieczarki.. ser... wiecie już? Nie mam pojęcia
jak by to miało wyglądać a z drugiej strony jestem pewna, że
byłoby pyszne. Ale co zrobić? Udusić te pieczarki i zawinąć z
plastrem sera w mięso? I usmażyć/upiec? Poradźcie mi coś..
najlepiej szybko bo jeśli muszę coś dokupic to w ciągu
najbliższej godziny.
pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-05 14:07:22
Temat: Re: Pierś kurza i różne takie...A moze podsmazyc kawalki piersi (albo poddusic z pieczarkami), wymieszac z
ryzem, dac troche tabasco, wsypac do zaroodpornrgo naczynia, na wierzch (ale
mozna dac wiorki do srodka) ser i na pol godziny do pieca?
Uklony i usmiechy
Piotrek
----------------------------------------------------
--------
http://alebranie.agsmedia.pl/fotonikki
r...@p...pl
----------------------------------------------------
--------
Użytkownik "Eponina" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9806ep$v6j$1@news.internetia.pl...
Witam,
mam prośbę.. bo chodzi mi po głowie taki obiadek..a nie bardzo
wiem czy to ma sens i jak się do tego zabrać.
Piers kurczaka.. pieczarki.. ser... wiecie już? Nie mam pojęcia
jak by to miało wyglądać a z drugiej strony jestem pewna, że
byłoby pyszne. Ale co zrobić? Udusić te pieczarki i zawinąć z
plastrem sera w mięso? I usmażyć/upiec? Poradźcie mi coś..
najlepiej szybko bo jeśli muszę coś dokupic to w ciągu
najbliższej godziny.
pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-05 14:16:47
Temat: Re: Pierś kurza i różne takie...Użytkownik "Eponina" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9806ep$v6j$1@news.internetia.pl...
>
> Piers kurczaka.. pieczarki.. ser... wiecie już? Nie mam pojęcia
...
> plastrem sera w mięso? I usmażyć/upiec? Poradźcie mi coś..
Ja bym proponowal wersje najprostsza: piers przekroic tak zeby otrzymac
kieszonke (hmm, cos takiego: <=), wlozyc do srodka plaster sera (ew. jeszcze
troche ogorka, albo papryki), zapanierowac i usmazyc. Do tego pokrojone w
cwiartki i podsmazone na zloto pieczarki.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-06 09:48:29
Temat: Re: Pierś kurza i różne takie...rozbic tluczkiem piers kurczaka, posypac przyprawami [sol, pieprz, czosne,
okstra papryka]
na brzeg nalozyc uduszone z cebulka pieczarki i stary zolty ser. zawinonc,
panierowac smazyc na rozgrzanym tluszczu
smakuje wysmienice:)
smacznego:)
--
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-06 14:11:41
Temat: Re: Pierś kurza i różne takie...
Użytkownik "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> napisał
> rozbic tluczkiem piers kurczaka, posypac przyprawami [sol,
pieprz, czosne,
> okstra papryka]
> na brzeg nalozyc uduszone z cebulka pieczarki i stary zolty
ser. zawinonc,
> panierowac smazyc na rozgrzanym tluszczu
Tak właśnie zrobiłam :-)
> smakuje wysmienice:)
O tak, małżonek był zachwycony. A jego trudno zachwycic, wybredny
jest.
Bardzo dziekuję
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-07 08:45:49
Temat: Re: Pierś kurza i różne takie...
maua piegowata wrote:
> i stary zolty ser.
>
Jak bardzo stary? ;o)
pzdr
agi
dzis w swietnym humorku od samego rana :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-07 19:06:12
Temat: Re: Pierś kurza i różne takie...taki stary jakby sie go postarauo na grubej tarce:) mehehehehe
--
pozdry Monika
Użytkownik fghfgh <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
>
>
> maua piegowata wrote:
>
> > i stary zolty ser.
> >
>
> Jak bardzo stary? ;o)
>
> pzdr
> agi
> dzis w swietnym humorku od samego rana :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-07 19:06:32
Temat: Re: Pierś kurza i różne takie...
Użytkownik Eponina <e...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:982r77$34t$...@n...internetia.pl...
> Tak właśnie zrobiłam :-)
>
> > smakuje wysmienice:)
>
> O tak, małżonek był zachwycony. A jego trudno zachwycic, wybredny
> jest.
>
>
> Bardzo dziekuję
plosem bardzo:)
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |