« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-02 05:59:06
Temat: Placki po Węgiersku lub po bytomskuProszę o przepis na te placki no i na sos do nich
będę wdzięczna za pomoc.
Aga
----------------------------------------------------
------------------
Uwielbiam, gdy mnie odwiedzasz... >>> http://link.interia.pl/f1663
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-02 09:45:03
Temat: Re: Placki po Węgiersku lub po bytomsku
> Proszę o przepis na te placki no i na sos do nich
> będę wdzięczna za pomoc.
> Aga
nie wiem czy jest to konkretny przes na placki po wegiersku, ale ja je
zrobilam tak:
ok 2 kg ziemniakow (porcja dla glodomowrow ;) )
2 jajka
2 cebule starte
ok 3-4 zabkow czosnku
maki tyle zeby calosc byla dosc gesta
przyprawy - sol, pieprz, vegeta, troche papryki
ze startych ziemniakow, cebuli, wyciscnietego czosnku, jajek i maki robie
"mase" ziemniaczana
smaze placki jak kto wili, powinny byc raczej duze :)
Gulasz:
poledwiczki wieprzowe (moze byc w sumie kazde inne mieso wieprzowe, z
wolowym gulasz robi sie dluzej) pokroilam w kostke, dosalam cebule,
podsmazylam, zrobilam z tego sos, do tego dodalam 2 papryki (mozna
pokombinowac z kolorami, ale zeby nie przedobrzyc z papryka) i to w sumie
wszytskie skkladniki,
Nie dodawalam zadnychnpieczarek, innych warzyw. Sos zagescilam maka i
dodalam odrobine smierany. Sos musi byc ostry, wiec z przypraw, pieprz,
pieprz cayene. mozna dodac pokrojona w male kawaleczki ostra papryczke
Chilli, sol, maggi
Na jeden placek nalozyc gulaszu (musi byc dosc gesty), przykryc drugim
plackiem, na wierzch polozyc lezke gestes smietany
:)
Smacznego
Marta.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |