« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-03 16:59:37
Temat: Po czym rozpoznać prawdziwy chleb razowy w sklepie?Wiele bochenków nazywa się razowymi, ale ja mam wątpliwości...
Np. kupiłam taki chleb - skład: "maka typ 2000, mąka typ 750, kwas naturalny,
woda, drożdże, sól" - i jest to chleb razowy???
Dzieki za pomoc
kasia_rowerowa
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-03 18:14:47
Temat: Re: Po czym rozpoznać prawdziwy chleb razowy w sklepie?Droga Kasiu prawdziwy razowiec ma kolor ciemnej kawy z mlekiem-jest
szary -ale nie jest
brązowy .Jest szorstki w ustach,wyrażnie zbożowy. Fałszywki są sztucznie
barwione.
Użytkownik "Kasia_rowerowa" <k...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w
wiadomości news:cjpb5p$105$1@inews.gazeta.pl...
> Wiele bochenków nazywa się razowymi, ale ja mam wątpliwości...
> Np. kupiłam taki chleb - skład: "maka typ 2000, mąka typ 750, kwas
naturalny,
> woda, drożdże, sól" - i jest to chleb razowy???
>
> Dzieki za pomoc
>
> kasia_rowerowa
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-03 18:15:29
Temat: Re: Po czym rozpoznać prawdziwy chleb razowy w sklepie?"Kasia_rowerowa" <k...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:cjpb5p$105$1@inews.gazeta.pl...
> Wiele bochenków nazywa się razowymi, ale ja mam wątpliwości...
> Np. kupiłam taki chleb - skład: "maka typ 2000, mąka typ 750, kwas
> naturalny,
> woda, drożdże, sól" - i jest to chleb razowy???
Hmm... a niby jaki? ;)
Z tego co pamiętam ze starszych dyskusji grupowych, to maka typu 2000 jest
wlasnie maka do pieczywa razowego...
Polecam uwadze post Stryjka:
http://glinki.com/?l=yjv8na
I wogole kumpla Google ;)
http://glinki.com/?l=utdyf2
Bozenka z Wilna :)
sloneczna miodzio dziewczyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-04 16:25:54
Temat: Re: Po czym rozpoznać prawdziwy chleb razowy w sklepie?
Użytkownik "Bozenka" <b...@s...pw.edu.pl.terefere> napisał w
wiadomości news:cjpfej$snm$1@absolut.sgh.waw.pl...
> "Kasia_rowerowa" <k...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
> news:cjpb5p$105$1@inews.gazeta.pl...
> > Wiele bochenków nazywa się razowymi, ale ja mam wątpliwości...
> > Np. kupiłam taki chleb - skład: "maka typ 2000, mąka typ 750, kwas
> > naturalny,
> > woda, drożdże, sól" - i jest to chleb razowy???
>
> Hmm... a niby jaki? ;)
> Z tego co pamiętam ze starszych dyskusji grupowych, to maka typu 2000 jest
> wlasnie maka do pieczywa razowego...
A moża 750 to nie jest mąka do pieczywa razowego. Mieszany zatem :)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-04 16:27:07
Temat: Re: Po czym rozpoznać prawdziwy chleb razowy w sklepie?
Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cjrtj9$3p8$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> A moża 750
Nie wiem, dlaczego tak napisałam ;) Miało być mąka :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |